Când vinzi ieftin viitorul unui oraș pentru o indemnizație în parlament – povestea lui Moșteanu pe scurt

1
Ce face Ionuț Moșteanu? Minte fără scrupule. Minte de dragul scaunului de parlamentar, căci știe foarte bine că dacă obține sub scorul partidului la alegeri, poate să-și ia adio de la deputăție. Minte pentru că trăiește cu familia lui la București și nu-i pasă de viitorul acestui oraș, motiv pentru care nu vine decât o dată la patru ani, ca să vândă acest oraș, încă o dată, lui Gentea și găștii sale.
Ce spune Moșteanu căruia patru ani nu i-a păsat de piteșteni? Spune că eu am jocurile făcute cu PSD și că, votându-mă, votați cu Gentea. Asta, dragii mei, e o mare mizerie, una care îl descalifică pentru totdeauna în ochii oricărui piteștean care știe cum stau lucrurile.
Patru ani, alături de colegii mei, am fost singura opoziție la mizeriile PSD și ale lui Gentea.
Patru ani, în timp ce USR avea viceprimar, am fost linșat în presă de oamenii cumpărați de PSD și de Gentea, cu banii piteștenilor.
Patru ani am pledat pentru un parc industrial, pentru un spital, pentru terenuri de sport pentru tineri, pentru locuri de joacă, pentru modernizarea de școli, pentru sprijin pentru tinerele familii, pentru că incompetenții din PSD și incompetentul de Gentea au mai pierdut alți patru ani din viitorul nostru aici, la Pitești.
Patru ani am vorbit despre stațiile la preț de garsonieră, despre lucrările supraevaluate sau făcute în bătaie de joc, despre podurile ălea cu care ne-a mințit, despre mizeria din cartiere.
Patru ani am luptat cu Gentea și camarila lui pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată. Am ieșit în stradă, am contestat în instanță. Moșteanu a venit cu un banner, s-a pozat și a plecat. O dată. O singură dată!
Să vii, Moștene, după patru ani, să dai ordin pe unitate consilierilor USR, cu care am făcut opoziție patru ani, să lovească în mine și colegii mei, asta înseamnă să fii cel mai bun prieten al lui Cristian Gentea.
Te-ai vândut lui acum patru ani, când ți-am spus că nu ai nicio șansă, pentru că tu locuiești la București și nu te interesează Piteștiul câtuși de puțin.
Te-ai vândut și acum când, în două rânduri, față în față, și apoi public, ți-am lansat invitația de a mă susține la Primăria Pitești. De ce eu și nu tu? E simplu! Pentru că eu, patru ani, am luptat aici împotriva mizeriilor lui Gentea și ale PSD, în timp ce tu te distrai la Capitală și-ți încasai indemnizația. Pentru că toate sondajele indicau că ești un candidat fără șanse. Pentru că eu sunt piteștean, aici trăiesc, pentru Piteștiul meu m-am zbătut și mă zbat să scăpăm o dată de prietenii tăi, pesediști.
Ce ai făcut tu? Mi-ai spus cu aroganță – aceeași aroganță pe care o vezi veșnic întipărită pe fața lui Gentea – că… ,,asta e politica”. Te-ai dus și ai făcut alianță cu partidul lui Adrian Miuțescu, cel mai mare turnător al propriului partid, cel care turna la Gentea tot ce se întâmpla în PNL, și acum, ca un ,,iepuraș”… orientat ce ești, faci politică.
Te întreb: merită să vinzi, pentru ,,politică”, viitorul unui oraș, chiar dacă nu locuiești în el?
Îmi doresc ca membrii USR și simpatizanții acestui partid să nu cadă în capcana mizerabilă a lui Moșteanu. Pentru ei am un mare respect, la fel ca pentru toți oamenii de bine ai acestui oraș, indiferent de culoarea politică. Pe toți ne unește aceeași mare dorință de schimbare, după 34 de ani de PSD și după un mandat în care piteștenii au fost mai ignorați decât oricând.
Dragi piteșteni, pe 9 iunie vă aștept la vot, să trimitem oameni precum Moșteanu și Gentea acolo unde le este locul.
Acolo unde nu există caracter, nu există nimic!
MFC21240015