S-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din cauza codului roșu de caniculă

0

În Argeș s fost întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru că urmează două zile cu temperaturi între 37 grade Celsius și 41 de grade Celsius.

Astăzi, prefectul Dragoș Predescu a lansat un apel către argeșeni: ”Îi rog pe argeșeni să le vină în sprijin persoanelor vulnerabile care le sunt în vecinătate și le știu singure. Vă rog să sunați la 112 dacă sunteți martori la situații în care bătrâni singuri, oameni cu probleme de sănătate, suferă din cauza caniculei. Am cerut atenție sporită și din partea primăriilor, iar asistenții sociali vor face monitorizarea. Însă, vin cu această rugăminte pentru că vecinii sunt cei mai apropiați.

Resursa de apă trebuie să fie asigurată în tot județul Argeș. Am văzut că este o problemă. Este și o realitate pe care nu o poate nega nimeni. Am rugămintea ca reprezentanții companiilor de apă și cei ai primăriilor să gestioneze lucrurile cu responabilitate.

De asemenea, este recomandată evitarea deplasărilor la orele amiezii și până la ora 18.00. În municipii și orașe există puncte de prim-ajutor și hidratare. Lista completă poate fi găsită aici: https://isuag.igsu.ro/stiri-locale/masuri-de-prevenire-ale-situatiilor-nedorite-in-cazul-temperaturilor-ridicate-1101

De sprijin au nevoie și necuvântătoarele, de aceea vă rog să le acordați atenție și animalelor de companie”