Raliul Argeşului deschide Campionatul Naţional!

0
  • Cei mai tari bolizi pot fi văzuţi săptămâna viitoare în judeţul nostru



În perioada 26-27 iunie 2020, se va desfăşura Raliul Ar­geşului – ediţia 2020, eveniment organi­zat sub egida Fede­ra­ţiei Române de Automobilism Spor­tiv, susţinut de Con­siliul Judeţean Argeş şi Primăria Munici­piului Piteşti. Com­petiţia a revenit anul trecut oficial în ca­lendarul motors­portului după o pauză de nouă ani.


Este pentru al doilea an consecutiv când Consiliul Judeţean Argeş susţine financiar organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a Raliului Argeşului, cu suma de 300.000 lei, prin încheierea unui Protocol de Colaborare între Judeţul Argeş prin Consiliul Judeţean Argeş şi Federaţia Română de Automobilism Sportiv, readucând iubitorilor de automobilism sportiv una din competiţiile de referinţă din Campionatul Naţional. 2020 este un an special, găzduind a 20-a ediţie a Raliului Argeşului, etapă ce urmează să fie prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Betano 2020. Cu probe speciale programate în zona Câmpulung Muscel, dar şi pe celebrul Transfăgărăşan, evenimentul se va desfăşura pe parcursul a doua zile de concurs pline de adrenalină şi spectacol.
Noi surprize pe traseu
Competiţia va debuta cu testele oficiale, în timp ce prima secţiune competitivă este programată vineri, la ora 16:30. A doua zi de concurs va purta concurenţii pe aproape 80 de kilometri de probă pe Transfăgărăşan, între Barajul Vidraru şi Cabana Capra. Organizatorii au pregătit noutăţi şi în 2020, prin introducerea în program a unui nou traseu de concurs, în apropiere de Câmpulung Muscel. În lungime de peste 12 kilometri, proba specială „Godeni” va reprezenta o provocare nouă pentru echipaje, în timp ce prelungirea specialelor de pe Transfăgărăşan până la Cabana Capra vor aduce maşinile de curse în golul alpin. Duelurile cu secundele se vor da pe virajele spectaculoase de mai sus de Barajul Vidraru pe toată durata zilei de sâmbătă, atât în urcare, cât şi în coborâre. În contextul pandemiei de coronavirus, date fiind restricţiile impuse de autorităţi, evenimentul se va desfăşura fără spectatori, însă organizatorii au pregătit o serie de transmisiuni LIVE de pe probele speciale. Astfel, spectatorii pot urmări principalele momente ale competiţiei de acasă, respectând normele legislative existente.
Fără spectatori, dar cu transmisiuni live
Programul de transmitere a evenimentului debutează cu primul moment competitiv al cursei: ieşirea din parcul de service. Vineri, începând cu ora 16:30, startul festiv amplasat în centrul Piteştiului va fi transmis în direct, prezenţa celebrului prezentator Dani Oţil garantând un dialog interesant cu toţi concurenţii. Mai apoi, începând cu ora 17:28, cele două probe de vineri, desfăşurate lângă Câmpulung Muscel, vor fi transmise LIVE cu cinci camere amplasate pe traseul de concurs. Comentariul de pe proba specială va fi însoţit de interviuri din regrupare şi de la startul specialelor, astfel încât toate informaţiile să fie transmise fanilor de acasă. Sâmbătă, camerele vor fi amplasate în cea mai spectaculoasă zonă a Transfăgărăşanului, în apropiere de Cabana Capra. Ultima secţiune din PS4 ”Transfăgărăşan” va fi LIVE începând cu ora 12:21, piloţii urmând a oferi declaraţii ”la cald” în sosirea de pe urcarea spre zona Capra. Pentru că Raliul Argeşului nu poate să se încheie fără recunoaşterea meritelor celor mai rapizi sportivi, festivitatea de premiere, organizată pe Barajul Vidraru, va fi, de asemenea, transmisă LIVE. Pe parcursul celor două zile de concurs, spectatorii, fanii şi toate persoanele interesate de debutul de sezon pot urmări Raliul Argeşului pe website-ul competiţiei (www.raliulargesului.ro) şi pe Facebook. Transmisiunea va fi preluată de multiple pagini partenere, printre care şi cea mai importantă pagină de sport la nivel naţional – EuroSport România. Responsabilitatea privind organizarea şi măsurile de combatere a Covid -19 aparţin exclusiv organizatorului principal, Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Raliul Argeşului are o istorie îndelungată în motorsportul din România, fiind una din competiţiile care a avut loc de-a lungul multor decenii. Cu o cultură a sportului bine înrădăcinată în judeţul Argeş, raliul a fost doar una din ramurile unde piloţii locali au excelat. Începând cu 1971, Raliul Argeşului a desfăşurat un număr de 18 ediţii sub numele Raliul Piteşti, Raliul Dacia şi, în epoca modernă, Raliul Argeşului, fiind una dintre cele mai cunoscute competiţii între raliurile româneşti în perioada anilor 1990. M.D.