Bugetul oraşului Mioveni, în dezbatere

0

Discuţiile cu locuitorii au avut loc la Făget şi Clucereasa. Printre obiectivele principale, alimentarea cu gaze a celor două cartiere

În week-end, reprezen­tanţii administraţiei locale din Mioveni au fost în teritoriu pentru a prezenta locuitorilor oraşului proiectul de bu­get pe anul 2020. Printre obiectivele importante ale proiectului se numă­ră investiţii pentru în­treaga comunitate, cum ar fi Sala Sporturilor, gaze la Făget şi Clucerea­sa, şosea de centură.
Astfel, sâmbătă, în clădirea Multifuncţională din cartierul Făget a avut loc cea de-a doua dezbatere publică a bugetului oraşului Mioveni. La întâlnirea cu cetăţenii au participat primarul Ion Georgescu, o parte dintre consilierii locali, directori ai instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Local şi consilierul sătesc, Dumitru Olteanu. Aceştia au prezentat proiectul de buget şi propunerile de investiţii publice pentru anul acesta. Principalele propuneri transmise de cetăţeni au vizat alimentarea cu gaze a cartierului, necesitatea existenţei unui depozit de lemne, mutarea parcului de joacă, extinderea sistemului de supraveghere video în cartiere, etc.
Apoi, duminică, de la ora 11.00, a fost programată cea de-a treia dezbatere a bugetului oraşului Mioveni pe 2020, cu locuitorii cartierului Clucereasa. Şi aici a participat primarul Ion Georgescu, o parte din consilierii locali, directori ai instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Local, consilierul sătesc – Marian Banu, dar şi cetăţenii din cartier. Subiectul principal al acestei dezbateri a fost alimentarea cu gaze a cartierulu, lucrare în curs de desfăşurare. Prezent la discuţii a fost şi reprezentantul firmei care va executa lucrările la reţeaua de distribuţie gaze naturale, care le-a răspuns celor prezenţi la întrebările legate de etapele ce trebuie parcurse pentru racordare. Potrivit acestuia, traseul conductelor de distribuţie va fi de o parte şi de alta a DN 73, pe străzile Calea Câmpulung, Gării, Aleea Clucerului, Barajului, Depozitelor şi Filipeştilor, pe o lungime totală de 6,285 de km. Ca şi termen, se previzionează ca la 1 decembrie 2020, reţeaua să fie funcţională. De asemenea, au mai fost discutate şi probleme legate de transportul local, de realizarea unei zone de agrement, dar şi de montarea unui sistem de supraveghere în zonă.
Sugestiile şi propunerile celor interesaţi referitoare la aceste proiecte sunt aşteptate la Registratura Primăriei oraşului Mioveni, până la data de 17 februarie 2020 de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00, precum şi transmise electronic la adresa: relatiipublice@emioveni.ro. Bugetul va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa programată pentru miercuri, 19 februarie 2020, de la ora 17.30. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.