14.000 de locuri de parcare închiriate de Primăria Piteşti!

0
0

Locurile de parcare din Piteşti constituie în continuare o problemă, dat fiind numărul mare de maşini. Până în prezent au fost emise 14.000 de abonamente de tip reşedinţă pentru piteşteni.
În cadrul Serviciului Exploatare – Parcări s-au făcut proceduri de închiriere a locurilor de parcare de reședință, în toate cartierele din municipiul Pitești, la 550 de blocuri. În acest fel a fost asigurată închirierea locurilor de parcare respectiv pentru 50 % din blocuri (1060 de blocuri).
Numărul total de abonamente emise în anul 2019 este de 14.000 de abonamente tip reședință. Tariful pentru un abonament este de 140 de lei+TVA.
În anul 2019, Serviciul Exploatare – Parcări a realizat platforma digitală a locurilor de parcare de reședință din Municipiul Pitești. la momentul actual se lucrează pentru implementarea platformei “on-line cetateni”.
Serviciul Exploatare Parcări gestionează parcările publice cu plată din municipiul Pitești, dintre care două parcări supraterane cu bariere electrice: parcarea supraterană Bd. I.C.Brătianu (300 de locuri de parcare) și parcarea Mircea Eliade (38 de locuri de parcare).
În municipiul Pitești, utilizatorii parcărilor publice cu plată pot folosi parcometrele stradale, abonamentele de parcare și platforma on-line TPARK, pentru efectuarea plății prin SMS sau card bancar. În anul 2019, a fost introdusă și plata abonamentelor trimestriale direct prin aplicația TPARK . Astfel, piteştenii pot opta pentru plata prin SMS în reţelele de telefonie Orange, Vodafine şi Telekom. Pentru o oră vor plăti 0,25 euro+TVA, pentru două ore, 0,45 euro+TVA, 3 ore, 0,65 euro+TVA şi pentru o zi, 0,85 euro+TVA.
Veniturile realizate din exploatarea parcărilor publice cu plată și de reședință din municipiul Pitești în anul 2019 au fost în valoare de: 1,1 milioane euro. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.