Ilie Bărbulescu ar fi împlinit 63 de ani

0



Ieri, fostul mare fotbalist al lui FC Argeş şi Steaua, Ilie, Dumitrescu ar fi trebuit să împlinească 63 de ani.Dumnezeu a avut însă alte planuri cu el şi l-a luat în ceruri pe februarie în acest an.


Bărbulescu a fost un fotbalist român, care a jucat la Echipa națională de fotbal a României, a câștigat Cupa Campionilor Europeni în anul 1986, iar în martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a. Câștigător al Cupei Campionilor Europeni: 1986. Titlurile luate de Ilie Bărbulescu sunt:
– Câștigător al Supercupei Europei: 1986
– Finalist al Cupei Intercontinentale: 1986
– Campion al Diviziei A: 1979, 1985, 1986, 1987
– Cupa României: 1985, 1987
Cariera lui Ilie Bărbulescu s-a împărţit între FC Argeş cu care a luat tiltul în 1979 şi Steaua cu care a trimfat în Cupa Campionilor Europeni, în 86. În cariera sa a mai bifat prezenţe importante şi la Petrolul şi FC Olt Scorniceşti.
Pe 1 februarie, în acest an, într-o zi de sâmbătă, lie Bărbulescu a încetat din viață , la vârsta de 62 de ani. La patru zile distanţă a fost înmormântat cu onoruri militare. Fanii Stelei și ai lui FC Argeș au fost prezenți la ceremonie și au afișat un banner în memoria fostului fundaș. Circa 1.000 de oameni l-au condus pe Ilie Bărbulescu pe ultimul drum. Sluja a durat o oră, după care a pornit cortegiul funerar a pornit spre stadionul din Trivale. Câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986 și cetățean de onoare al municipiului Pitești, Ilie Bărbulescu a avut parte de onoruri militare.
„Anii trec și gloriile se duc. Astăzi e mai liniște fără ‘Balamuc’ „, a fost mesajul afișat de fanii prezenți la ceremonie. Ilie Bărbulescu a fost înhumat la cimitirul Sfântul Gheorghe. Ilie Bărbulescu a decedat în somn în urma unui infarct, acasă, la reședința sa din Pitești. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.