Studenţi de la Jandarmerie şi Poliţie, în practică

0

De ieri, atât în cadrul Inspec­tora­tului Judeţean de Jandarmi Argeş cât şi la Inspectoratul Ju­de­ţean de Poliţie Argeş au venit în practică 148 de studenţi, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“. Timp de o lună vor participa la activităţi alături de poliţişti şi jandarmi profesionişti pentru a deprinde tainele meseriei pe care o vor urma după absolvire.
La I.J.J. Argeş s-au prezentat ieri 24 de studenţi din anul I şi anul III în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“. Tinerii vor face practică timp de o lună, în perioada 10 februarie 8 martie. În tot acest timp vor pune în valoare cunoştinţele teoretice şi practice acumulate la orele de curs. Pe durata stagiului de practică la IJJ Argeş vor participa la toate genurile de misiuni, atât de asigurare şi menţinere a ordinii publice, cât şi de pază şi protecţie instituţională, cu scopul de a dobândi deprinderile practice specifice activităţii de jandarm. De asemenea, la IPj Argeş s-au prezentat 124 de tineri care urmează să devină ofiţeri de poliţie. Studenţi la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, cei 59 de băieţi şi 65 de fete vor sta alături de poliţiştii profesionişti aproximativ o lună. Aceştia sunt 40 din anul I, 36 din anul al II-lea, 31 din anul al III-lea şi 17 din anul al IV-lea. Pentru cei din primul an aceasta reprezintă prima întâlnire cu aspectele practice ale muncii de poliţie.
Pe perioada practicii, fiecare dintre studenţi se va afla sub îndrumarea unui tutore, un poliţist cu experienţă, care are rolul de a împărtăşi cu acesta din tainele meseriei de polițist, majoritarea studenţilor fiind planificaţi să desfăşoare activităţi de practică în structurile operative. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.