Arbitraj prost şi ostil

0



La acest joc a fost delegat să arbi­treze Adrian Cojo­caru din Galaţi. Acesta a avut un arbitraj penibil, făcându-se de râs în direct la TV în faţa a zeci de mii de mi­crobişti şi oameni de fotbal. Deciziile sale au fost contro­versate, iar echipa cea mai dezavanta­jată a fost cea gazdă, CS Mioveni.


Practic Cojocaru a fluierat multe faze pe invers, a permis intrări dure ale jucătorilor rapidişti nesancţionându-le cu galbene, iar pe CS Mioveni a lăsat-o nejustificat în 10. Aceasta a fost de altfel şi cea mai mare greşeală a sa, eliminarea lui Raul Costin, în minutul 57, acesta acordându-i dir­ect roşu, după un fault din spate, fără intenţie, la mijlocul terenului, mijlocaşul gazdelor împiedicându-se cu adversarul în timp ce amândoi urmăreau balonul, chiar sub ochii centralului, acesta considerând eronat, intervenţia sa, intenţionat. Apoi, în minutul 74, pe Alami de la Rapid l-a iertat de eliminare după un fault dur la Anghelina, în săritură, jucătorul gazdelor rămânând incoştient la pământ. Iar în faza următoare, Balint a fost lovit cu cotul în cap de adversar, în săritură însă nu a dat nici măcar fault. De asemenea, multe alte faulturi ale oaspeţilor nici nu au fost măcar sancţionate în acest joc.
Arbitrajul penibil al centralului, la deter­minat pe primarul Mioveniului să ia ieri atitudine: „Promovarea trebuie să se decidă pe teren, nu în „culise”. Din păcate, interpretările discutabile ale arbitrilor nu ar trebui să mai influențeze rezultatul și munca unei echipe în secolul XXI! Fie că vorbim de CS Mioveni ori de FC Argeș, ultmele partide din playoff tind să demonstreze că greșelile se fac în detrimentul provinciei.
Ne întrebăm, oare, domnule președinte Burleanu, echipele de fotbal din Argeș „contaminează” clasamentele sau interesele cuiva? Judecata imparțială a centralului din partida cu Rapid București, cartonașul roșu arătat cu foarte mare lejeritate în minutul 57, dar și alte faze discutabile petrecute în momente cheie, ne fac să afirmăm că au influențat decisiv rezultatul final. Sportul trebuie să fie guvernat de fairplay, doar așa va triumfa cel mai bun!”. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.