Evenimente Centrul Cultural

0
0


Cenaclul Armonii Argeșene
În această săptămână, Centrul Cultural Pitești va organiza online o serie de evenimente. Acestea pot fi vizionate online pe pagina oficială a instituției amintite. Cenaclul Armonii Argeșene (varianta minimală online), manifestare coordonată de redactorul-șef al revistei literare Cuvântul Argeșean, scriitorul Nicolae Cosmescu, avându-l invitat pe fotoreporterul și poetul Alexandru Oprea. “Alexandru Oprea, legenda absolută a fotoreportajului argeșean postbelic, de câțiva ani cochetează și cu poezia! Și o face atât de bine, motiv pentru care a fost imediat invitat colaboreze cu revista Cuvântul Argeșean și cenaclul acesteia. A acceptat, devenind membru fidel al echipei redacționale. Poeziile sale, scrise în manieră clasică, sunt fascinante. Ascultându-le în lectura autorului, veți descoperi la acesta un alt talent neștiut până acum, cel de recitator de mare clasă”, sunt considerațiile exprimate de Nicolae Cosmescu.
“Teme culturale în emoții raționale”
Prelegerea cu tema Timp și Timpuri, oferită de profesorul, scriitorul și eminescologul Lucian Costache, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Teme culturale în emoții raționale”.
“Trăiască Nația!
Repetăm salutul lui Eminescu, amintindu-vă că răspunsul este: Sus cu dânsa! Pentru că nația suntem noi toți, împreună și fiecare, cu frumoasa noastră limbă română, cu istoria noastră comună, cu felul nostru de a gândi și simți, și cu Țara întreagă, creștină și regală, dintre Tisa și Nistru. După Cutia cu bijuterii, Starea de cuvânt și Zakazakazakaz, vă propun în cadrul Temelor culturale inițiate de Centrul Cultural Pitești, Emoții raționale, o preocupare constantă a subsemnatului Lucian Costache, timp de 45 de ani profesor de Limba și Literatura Română, o temă de scriitor: Timp și Timpuri, adică cele două dimensiuni ale existenței oricărei ființe, a oricărui lucru, de la bobul de pulbere, de colb, la stelele luminătoare și galaxii. E un prilej de a vă citi câteva texte despre concasorul acesta nemilos și tâlhar, numit Timp, și despre relativele lui întrupări, numite Timpuri. Vă voi cere permisiunea să spun câte ceva despre timpul și timpurile Școlii, domeniu despre care cred că am câștigat dreptul exprimării unei opinii. Mă voi baza și pe recenta carte a lui Mircea Platon, Deșcolarizarea României (Ideea Europeană, București, 2020), dar și pe experiențele consemnate în scris, adică asumate de autori și nu doar la colț de stradă sau prin consilii profesorale fără niciun efect concret sau măcar teoretic. Dar tema pe care nu o voi pierde din vedere este, deasupra, Timp și Timpuri”, spune Lucian Costache.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.