Cum promovează direct Mioveniul

0



Lupta pentru promovarea în Liga 1 în acest an se dă până în ultima secundă a play-off-ului Ligii 2, care urmează să se încheie duminică seară. În afară de Petrolul, care prin înfrângerea cu Argeșul de pe teren propriu și-a pierdut orice speranță de a prinde măcar locul de baraj, toate celelalte cinci echipe din mini-turneu au șanse la accederea în prima ligă. UTA Arad, CS Mioveni, Campionii FC Argeș, Turris Oltul Turnu Măgurele și Rapid au meci decisiv la finalul acestei săptămâni.


În ultima etapă a play-off-ului, a 5-a, toate cele trei meciuri se vor desfășura în aceeași zi, duminică, 2 august, la aceeași oră, 18:30, și vor fi televizate concomitent pe posturile celor trei televiziuni deținătoare de drepturi de transmisie din Liga 2: DigiSport, TelekomSport și LookSport. CS Mioveni – Petrolul Ploiești, Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele și Campionii FC Argeș – UTA sunt cele trei meciuri care decid cele două promovate direct în Liga 1 și cine merge la barajul de promovare.
CS Mioveni pare să aibă o misiune ușoară în ultima etapă. Vine după două victorii consecutive obținute în deplasare (3-2 în derby-ul cu Campionii FC Argeș și 1-0 la Turris Oltul), iar în meciul decisiv întâlnește pe teren propriu Petrolul, singura echipă din play-off care nu mai are nicio șansă la promovare, deci nu mai are pentru ce lupta. CS Mioveni încheie pe loc direct promovabil dacă bate Petrolul, dar are și varianta egalului sau înfrângerii, în anumite condiții. La egal, are nevoie ca UTA să câștige sau să obțină un punct la Pitești, iar o posibilă victorie a Turrisului cu Rapid nu o deranjează, fiindcă la egalitate de puncte cu teleormănenii Mioveniul stă mai bine la rezultatul direct.
La înfrângere, Mioveniul are nevoie ca UTA să câștige la Pitești, iar Turris Oltul și Rapid să termine la egalitate. O victorie a Rapidului nu o avantajează, fiindcă s-ar afla la egalitate de puncte, ambele au rotunjire de puncte, au făcut 0-0 în meciul direct, iar la golaveraj giuleștenii vor sta mai bine, deși se vor clasa mai bine. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.