Piteştiul revine în Liga I după 11 ani!

2
0
  • Promovare istorică pentru fotbaliştii alb-violeţi
  • FC Argeş – UTA Arad 1-1(0-1).
  • Au marcat: Matiş(min.53) / Al. Ioniţă (min.39 pen.)



Piteştiul are din nou echipă de fotbal în prima ligă după o absenţă de 11 ani!. FC Argeş a terminat la egalitate, 1-1, confruntarea de duminică seară, de pe propriul teren, cu UTA Arad, din etapa a cincea a play-off-ului ligii secunde şi a revenit pe prima scenă fotbalistică a ţării!. Alb-violeţii au început sărbătoarea pe teren după ce Rapid a reuşit să egaleze pe Turris Turnu Măgurele în minutul 97, rezultat care a trimis echipa teleormăneană pe locul 4 şi a propulsat gruparea din Trivale pe locul 2 al ierarhiei, poziţie direct promovabilă în Liga I.


Alb-violeţii au terminat play-off-ul cu 27 de puncte, la egalitate cu ocupanta locului 3, CS Mioveni, care înainte de începerea acestui minicampionat a beneficiat de acea rotunjire de 0,5 puncte, acesta fiind primul criteriu de departajare, galben-verzii urmând să joace barajul pentru promovare cu antepenultima din Liga I. Confruntarea de pe stadionul Nicolae Dobrin a fost una dramatică, nerecomandată cardiacilor. Piteştenii trebuiau să se impună pentru a nu depinde de rezultatele contracandidatelor, însă calculele oficialilor din Trivale au fost date peste cap de golul lui Alexandru Ioniţă care a transformat penaltyul scos de Puşcaş în urma unui fault clar făcut de portarul Răzvan Ducan asupra mijlocaşului arădean. Până la deschiderea scorului, FC Argeş îşi trecuse în cont câteva ocazii clare de a deschide scorul, însă Şerban, Buhăescu şi Deslandes nu au fost inspiraţi în faţa porţii. Argeşenii au ieşit de la cabine mult mai motivaţi şi au reuşit să restabilească egalitatea la puţin timp după pauză prin Matiş care l-a învins pe Balauru cu un şut din vole în urma unei centrări perfecte a lui robert Grecu. Buhăescu a fost foarte aproape de victorie în minutele de prelungire ale partidei, însă a zguduit transversala din lovitură liberă de la 20 m. Piteştenii au început fiesta pe teren după ce Rapid Bucureşti a reuşit să egaleze pe Turris Turnu Măgurele în minutul 97 al partidei, spulberând astfel visul lui Erik Lincar de a reuşi a doua promovare consecutivă cu teleormănenii.
Caseta tehnică:
FC Argeş: Ducan – Tofan, Deslandes (Turda 82′), Mih. Leca, N. Muşat (Şerbănică 72′) – Prepeliţă (cpt.), I. Şerban (Brînzan 72′) – Matiş, I. Năstăsie (Rob. Grecu 46′), N. Popescu (Alin Popa 46′) – Buhăescu.
Rezerve neutilizate: Micle – Mirică. Antrenor: Ionuţ Badea.
UTA Arad: Balauru – Tomozei (Andr. Rus 64′), R. Crişan, Fl. Ilie (cpt.), Rrumbullaku – Miculescu, Cr. Puşcaş (Melinte 60′), Damian Isac, Oct. Ursu (Ciucur 60′) – Al. Ioniţă (Cip. Rus 88′), Buhăcianu (Jebari 88′).
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Oroian. Antrenor: Laszlo Balint.
Arbitru: Marcel Bîrsan(Bucureşti)
Arbitri asistenţi: Radu Ghinguleac(Bucureşti), Daniel Mitruţi(Craiova).
Arbitru rezervă: Andrei Moroiţă(Ploieşti)
Observatori: Marian Lumânare(Bucureşti), Iosif Olah(Sfântu Gheorghe).
Filmul meciului:
– min.12: Matiş trimite în plasa laterală de la 18 m.
– min.25: Nini Popescu centrează în suprafaţa de pedeapsă, însă Şerban este în celălalt capăt al careului iar faza rămâne fără nici un rezultat.
– min.34: Şerban şutează de la 25 m, însă balonul trece la o palmă peste transversală.
– min.35: Buhăescu primeşte o pasă în careu, îl driblează pe Balauru ieşit în întâmpinare, însă şutul atacantului argeşean se opreşte în portarul arădenilor.
– min.36: Deslandes reia cu capul pe lângă poartă din 6 m în urma unei lovituri de colţ bătută de Năstăsie!.
– min.38: Portarul Răzvan Ducan îl faultează în suprafaţa de pedeapsă pe Puşcaş iar centralul Marcel Bîrsan dă penalty.
– min.47: Matiş pătrunde în careu, însă în loc să şuteze pe spaţiul porţii, trage paralel cu poarta, iar faza se încheie fără nici un rezultat.
– min.50. Acelaşi Matiş combină în careu cu Alin Popa, însă acesta trimite direct în braţele portarului arădean!.
– min.57: Buhăescu trimite cu capul peste poartă, din interiorul careului, în urma unui corner executat de Muşat.
– min.63: Buhăescu deviază cu capul pentru Grecu, care reia milimetric pe lângă vinclul porţii arădene.
– min.70: Tofan trimite un şut-centrare direct în braţele lui Balauru.
– min.90+2: Buhăescu zduduie transversala din lovitură liberă de la 20 m!.
Cum s-au marcat golurile:
– min.39: 0-1! Ioniţă transformă lovitura de la 11 m scoasă de Puşcaş şi deschide scorul!.
– min.53: 1-1! Grecu centrează în careu, iar Matiş nemarcat, trimite în plasă cu un şut din vole!. M.D.


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.