Guvernul a aprobat memorandumul privind finanțarea stadionului Nicolae Dobrin

0

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în ședința de Guvern că Executivul a aprobat două proiecte majore în domeniul sportului, prin care sunt onorați doi mari sportivi ai țării: Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța și Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

”Avem şi două proiecte majore în domeniul sportului prin care onorăm doi mari sportivi ai ţării şi aş dori să îî mulţumesc lui Gică Popescu, cu care m-am sfătuit în această privinţă. Primul este stadionul ce poartă numele marelui nostru fotbalist „Gheorghe Hagi”, la Constanţa. Este un proiect de aproape 100 de milioane de euro, cu 18.000 de locuri.

Al doilea este stadionul ”Nicolae Dobrin”, în cinstea acestui fotbalist român de excepţie, considerat de mulți suporteri drept cel mai mare din istoria fotbalului de la noi. Stadionul din Piteşti va costa circa 75 de milioane de euro şi va avea 15.200 de locuri”, a anunţat premierul Ciolacu. Piteștiul va avea primul stadion din România cu consum de energie zero la meciuri, totul grație unor panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație.

Noua arenă din Pitești va putea găzdui inclusiv meciuri de Liga Campionilor sau Europa League, având nivel de omologare UEFA 4. Toate cele 15.200 de locuri ale viitorului stadion vor fi acoperite.

Printre facilitățile incluse în proiectul stadionului se regăsesc sistemul de iluminare a fațadei folosind tehnologie LED, un muzeu al clubului și un magazin de prezentare al FC Argeș, o sală de forță, săli pentru saună, recuperare și antrenament multifuncționale, precum și cabinete medicale și de antidoping.

Parcarea stadionului va avea în jur de 500 de locuri, dintre care 20 vor fi doar pentru mașini electrice.

În cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat și Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.