CS Mioveni joacă cu Chindia pentru un loc în Liga 1

1
0
  • FRF a decis ieri să mărească numărul de echipe în Liga 1, de la 14 la 16
  • Cu această ocazie s-a stabilit şi cine va fi adverara galben-verzilor de la barajul de promovare



Federaţia Română de Fotbal a convocat pentru ieri dimineaţă, la ora 10:00, o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, în care principalul punct pe ordinea de zi este o decizie ce trebuia luată în legătură cu modi­ficarea sistemului la Liga 1. După adresa primită, miercuri, de la LPF, în care 13 cluburi au anunţat că sunt de acord cu trecerea de la sistemul cu 14 echipe la cel cu 16, federaţia a convocat de urgenţă şedinţa CEx-ului, singurul for care putea adopta o astfel de hotărâre. Varianta a fost prezentată în ultima şedinţă de CEx, dar nu s-a supus la vot pentru că nu exista o solicitare din partea Ligii.


Ieri, în ședința Comitetului Executiv al FRF, s-a decis că din sezonul viitor de Liga 1 se va trece la formatul cu 16 echipe. Prin decizia de ieri, echipele de pe locurile 12 şi 13 (adică 6 şi 7 în play-out) scapă de retrogradare, iar ultima clasată, Chindia, va disputa barajul de menţinere / promovare în Liga 1 cu Mioveni, pe 9 şi 12 august.
Dinamo salvată, Chindia încă o şansă
Sistemul cu 16 echipe în Liga 1 reprezintă şi salvarea lui Dinamo de la retrogradare, după ce “câinii” nu au putut să-și dispute toate restanțele și au terminat play-out-ul pe loc retrogradabil, dar şi stabilirea adversarului lui CS Mioveni de la baraj şi anume Chindia Târgovişte, echipă care a terminat play-out-ul Ligii I pe ultima poziţie, locul 16. Dâmboviţenii sunt o echipă mai accesibilă pentru baraj pentru CS Mioveni, decât orice altă echipă din Liga I, având în vedere că au terminat pe ultimul loc şi este considerate o formaţie cu un lot mai slab valoric decât Poli Iaşi, Dinamo sau Sepsi, trupe ce puteau şi ele termina printr-o conjuctură sau alt ape poziţie de baraj. S.M.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.