COMUNICAT DE PRESĂ

5

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19

Astăzi, 12 august a.c., ora 10.00, potrivit  datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Argeș, Instituția Prefectului – Județul Argeș informează că situația epidemiologică se prezintă astfel:

-persoane aflate în carantină: 0;

-persoane ieșite din carantină: 1493

-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 410 (mai multe cu  50 fată de  ultima raportare – 360);

-persoane externate din spital: 3392

-persoane externate la cerere: 511 (mai multe cu 27 fata de ultima raportare – 487) ;

-persoane internate în spital:  489 (mai putine cu 24 fata de ultima raportare, cea de ieri – 511);

-persoane internate la ATI : 36 ( mai mult cu 8 fata de ultima raportare – 28);

-persoane vindecate: 1456 (mai multe cu 25 fata de ultima raportare –1431);

-persoane diagnosticate pozitiv: 4232 (mai multe cu 77 fata de ultima raportare – 4155);

persoane pozitive la retestare – 60

-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore – 77

-persoane decedate de la începutul pandemiei: 151

-număr de teste efectuate: 27 539 (456 de teste efectuate în ultimele 24 de ore)

 

MĂSURILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19

 

 

Grupul de lucru constituit in vederea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, prin Ordinul prefectului nr.258/2020, continuă să acționeze integrat.

În ultimele 24 de ore, pompierii argeșeni au verificat 26 de societăți comerciale și 369 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 23 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în conformitate cu prevederile legale, în spații închise și au primit avertismente.

Polițiștii argeșeni au verificat 773 de personae, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Totodată, au fost verificate 92 de societăți comerciale și au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau a măsurilor de izolare. 571 de persoane au fost legitimate și un număr de 329 de autoturisme au fost verificate, în cadrul acțiunilor punctuale.

Jandarmii argeșeni au aplicat în ultimele 24 de ore 13 avertismente, persoanelor care nu au purtat masca de protecție în conformitate cu normele legale specifice.

Controale planificate, astăzi, 12 august 2020:

  • Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție – 20 de acțiuni și 10 acțiuni independente;
  • Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, în colaborare cu R.A.R. Argeș în orașul Topoloveni – 1 acțiune și 1 acțiune Argeș în cooperare cu Primăria mun. Curtea de Argeș;
  • Inspectoratul pentru Situații de Urență Argeș– 2 acțiuni în mun. Pitești și com Rucăr.

 Instituția Prefectului – Județul Argeș recomandă tuturor cetățenilor argeșeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă ocroti sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru Instituția Prefectului – Județul Argeș, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă, activități specifice în scopul protejării locuitorilor și diminuării efectelor contextului epidemiologic actual.

Evitați, în această perioadă dificilă, zonele aglomerate, purtați măști în spațiile închise, mențineți distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști, conștintizând totodată că puteți contribui decisiv și activ la grăbirea intrării în starea de normalitate.

 

 

                                                                                                                                                Biroul de Presa

                                                                                                                                                   12.08.2020