Tâlharii mascaţi au ameninţat cu pistolul

0

Doi tineri în vârstă de 16, respectiv 19 ani din co­mu­na Valea Iașului au ajuns în arest după o tâlhă­ri­e­…eșuată. Aceștia au intrat noaptea într-un magazin non-stop din Curtea de Argeș, mascați cu fulare puse pe față, au amenințat-o pe vânzătoare cu un pistol, cerându-i banii din încasări. Femeia nu s-a pierdut cu firea și a reușit să-i alunge pe atacatori.
Florin C. De 19 ani şi Ionel Z., de 16 ani, ambii din comuna Valea Iaşului s-au pregătit minuţios să dea lovitura. Şi-au acoperit faţa cât de mult au putut, până la ochi cu fulare, şi-au pus glugile pe cap şi mănuşi în mâini. Au intrat într-un magazin non-stop, joi noaptea, la ora 2.30 şi sub ameninţarea unui pistol i-au cerut vânzătoarei banii. Deşi era ţintuită cu arma, angajata nu s-a pierdut cu firea. Le-a vorbit tâlharilor cu calm şi le-a spus că nu are ce bani să le dea, că toate încasările i-au fost ridicate. Ba mai mult, ca să le arate că nu se teme s-a dus până lângă Florin C., cel care o ameninţa cu pistolul, moment în care tânărul s-a tras în spate. În tot acest timp, complicele său se plimba agitat prin magazin. Femeia le-a spus că o pot ucide, dar bani tot nu are de unde să le dea. Atunci tinerii au abandonat, plecând cu mâna goală.
Arestaţi preventiv
A doua zi patronul a sesizat tentativa de jaf iar ofiţerii Poliţiei Curtea de Argeş au demarat o anchetă. Unul dintre autori fusese recunoscut uşor, astfel că a fost un punct de plecare pentru oamenii legii. A fost făcută o percheziţie acasă la tânăr, fiind găsite hainele cu care fusese îmbrăcat la jaf. De la el oamenii legii au ajuns şi la complice. Poliţiştii au stabilit că pistolul era o jucărie, însă tinerii aveau asupra lor şi un cuţit, armă pe care însă, nu au folosit-o. Chiar dacă nu au furat nimic, pe numele celor doi au fost emise ordonanaţe de reţinere, sub acuzaţia de tentativă de tâlhărie calificată.
Vineri au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea
de Argeş şi apoi Judecătoriei Curtea de Argeş, cu propunerea de
arestare preventivă. Pe numele celor doi au fost emise mandate pe câte 30 de zile. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.