Argeşean depistat cu coronavirus

0

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din comuna Bascov, care lucrează pe vasul de croazieră Diamond Princess a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Cum vasul se afla în apele teritoriale ale Japoniei, bărbatul a fost dus la un spital nipon şi nu va fi adus în România.
„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățile nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE către Mediafax.
Prefectul judeţul Emanuel Soare a declarat: „Vă pot confirma faptul că cetățeanul este din judeţul Argeş. Informația a ajuns la Instituția Prefectului. Da, este pe vasul de croazieră care se află în acest moment în Japonia. Este suspect de coronavirus iar în acest moment este sub observația autorităților japoneze. Vă pot confirma faptul că persoana nu va fi transportată în România până la vindecare. Înțeleg că persoana respectivă lucrează de ceva timp pe acest vas. Cred că lucra în domeniul bucătăriei. Lucrurile sunt calde, informația se actualizează, pe măsură ce vom afla mai multe detalii vă vom ține la curent”, a precizat prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare.
„La nivelul județului Argeș suntem pregătiți pentru situațiile posibile de confirmare a virsului conform procedurilor, dar în această situație specifică, având în vedere că persoana nu se află pe teritoriul României și nu va fi adusă în țară până la vindecare, sperăm, nu s-au luat măsuri speciale pentru acest caz. Desigur că noi suntem pregătiți să intervenim. Nu știu când a venit ultima dată în țară nici dacă mai sunt alți argeșeni pe vas”, a mai precizat prefectul judeţului. Rudele bărbatului au reuşit să ia legătura cu acesta. Le-a spus că nu are simptome şi că el crede că testul este eronat. Soţia argeşeanului se afla pe acelaşi vas însă, la ea testul a fost negativ. A rămas pe vas. Bărbatul depistat cu coronavirus nu a mai venit acasă de 6 ani. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.