CS Dacia Mioveni, promovată în Liga Florilor

0
  • Handbalistele antrenate de Gheorghe Covaciu au realizat o premieră

Echipa de handbal feminine a CS Dacia Mioveni 2012 va juca la anul în Liga Florilor. Fetele antrenate de Gheorghe Covaciu au promovat, înainte de desfăşurarea turneului de la Sf Gheorghe, căruia i s-a stabilit aseară soarta, după ce una dintre combatante s-a retras.
Turneul de promovare trebuia să reunească la start 5 echipe: CS Dacia, Activ Prahova, CSM Galaţi, Crişul Chişineu Criş şi HCF Piatra Neamţ, iar primele patru promovau. Între timp, HCF Piatra Neamț a anunțat că nu va participa la Turneul de promovare în Liga Florilor, programat în perioada 7-11 septembrie, la Sf. Gheorgh, aşa că au mai rămas în cursa pentru accederea în prima ligă patru echipe, CSM Galați, Activ Ploiești, Crișul Chișineu-Criș și Dacia Mioveni, pentru patru locuri disponibile, iar în aceste condiții, se cunosc toate cele patru echipe promovate.
CSM Galați revine după un an de pauză în Liga Florilor, în timp ce Activ Ploiești, Crișul Chișineu-Criș și Dacia Mioveni vor juca în premieră la acest nivel. Federația Română de Handbal a cerut însă la finalul săptămânii trecute cluburilor, o părere, cu privire „la desfășurarea turneului cu 4 echipe”, chiar dacă nu mai are nicio miză sportivă. Iniţial, la momentul stabilirii noilor date ale turnului, FRH stabilize: „Se aprobă în unanimitate ca Turneul de promovare-feminin să se joace în sistemul fiecare cu fiecare dacă sunt 5 echipe participante, respectiv nedisputarea turneului, cu tragere la sorți pentru locul de promovare ocupat, dacă rămân 4 echipe care confirmă participarea la turneu”.
“Deocamdată nu putem comenta, luni (n.r ieri) este un CA al FRH în care se va lua o decizie oficială. Oricum, din toate punctele de vedere( sportiv şi financiar) Dacia este pregătită sa joace la acest turneu cu un singur gind; promovarea în liga națională!” ne-a spus directorul sportiv al CS Dacia, Constantin Ciobanu. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.