Maşina de Poliţie a luat foc!

0
0



Accident rutier produs între 2 autoturisme în Câmpulung. Șase persoane au ajuns în spital, dintre care doi polițiști, un jandarm, o tânără de 18 ani si pasagerii din autotu­rismul condus de fata de 18 ani. Autospeciala Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț se afla în misiune de patrulare pe raza competență, atunci când a fost izbită în plin de autoturismul condus de fata de 18 ani. În urma impactului, echipajul de poliție a luat foc, iar membrii echipajului mixt, 2 polițiști și în jandarm au fost răniți.


Accidentul s-a produs miercuri seara în jurul orei 22.30. În autospeciala de poliție care se era în serviciul de patrulare, se aflau șoferul echipajului, agent principal de poliție Marius Georgescu de 31 ani, din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăt, agentul șef adjunct Marius Știrbei , de 35 ani, din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț și plutonier major Robert Nistor, de 38 ani, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandrami Argeș, Detașamentul 7 Câmpulung. La intersecția străzii Lt.col. N.Pop cu strada Ion Ticălosu, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 18 ani, Ioana Dana R., de 18 ani, din Câmpulung, care nu a acordat prioritate de trecere autospecialei care circula regulamentar, pe drum cu prioritate. În mașina condusă de tânără, se mai aflau Cristian B., de 16 ani, din comuna Leresti și Denis P. de 15 ani, din comuna Ștefan cel Mare, judeţul Bacău, elev în clasa a-X-a la Colegiului Tehnic Câmpulung. Echipajul de poliție se deplasa dinspre Câmpulung spre comuna Bughea de Jos. R. Ioana Dana, șoferița de pe VW, la intersecţie nu a acordat prioritate iar urma impactului, autospeciala de poliție a luat foc, iar cei doi polițiști și jandarmul din componența echipajului au rămas în interior. Salvarea acestora a venit de la a un elev al Școlii de Poliție Vasile Lascăr de la Câmpina care se afla în trecere și care, împreună cu un participant la trafic, a reușit sa îi extragă din mașină. ,,Am văzut că s-a aprins ceva, m-am întors și împreună cu un alt bărbat, am încercat să stingem mașinile, nu am avut succes, așa că i- am scos atât din maşina de poliție, cât și din Volkswagen pe toți cei 6. Au sosit apoi cei de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung care au stins mașinile, iar cele 6 persoane, cei din mașina de poliție, dar și cei din celălalt autoturism au fost preluați de un echipaj SMURD și două de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Unul dintre polițiști era mai grav. Am înțeles că i-au dus la spitalul din Pitești”, a precizat Veghes-Klaus Andrei 20 ani, elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina, care se află în practică la Poliția Câmpulung, Biroul Ordine Publică. Băiatul era în timpul liber.
A fost întocmit dosar penal
Atât cei doi polițiști, jandarmul, precum și cei trei ocupanți ai autoturismului implicat în accident au fost transportați la spital, pentru efectuarea de investigații medicale suplimentare. ,,Aici în intersecția asta s-au întâmplat numai nenorociri. Acum vreo două săptămâni, o fată de 20 de ani din Bughea de Jos a fost izbită de un autoturism, fata era pe motocicletă. Mai anul trecut tot așa s-au izbit două mașini, totul că am impresia că șoferii nu au vizibilitate, sau nu știu de ce, pentru că nu acordă prioritate. Păcat că nu se respectă nimic. Acum cei 6 au avut noroc că nu au murit arși de vii, cu băiatul ăsta de a văzut focul, altfel, de la izbitură, de la fum, acolo rămâneau și cine știe ce nenorocire se întâmpla”, spunea Marian V., un localnic. În cauză, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, Poliția Câmpulung, cât și criminaliștii au demarat cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul și gradul de vinovăție al părților implicate. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. B. Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.