Percheziţii DNA la primării!

6



Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti au descins ieri, la sediile a două primării din judeţ şi la sediul unei societăţi. Administraţiile locale vizate sunt: Primăria Piteşti, Primăria Ştefăneşti . Potrivit unor surse oficiale, ancheta procurorilor anticorupţie vizează proiecte de extindere a reţelei de apă şi canalizare.


Ieri dimineaţă, procurorii DNA însoţiţi de jandarmi au descins la sediul Primăriei Ştefăneşti, al Primăriei Piteşti şi la S.C. Apă Canal 2000 S.A . Oamenii legii cereau documente de efectuare a unor lucrări demarate în cadrul unui proiect european. Se pare că la Piteşti ar fi vorba despre lucrări efectuate pe Calea Câmpulung şi în zona Tancodrom. Potrivit unor surse, anumite porţiuni din reţele au fost extinse şi pe terenuri care nu aparţineau domeniului public ci domeniului privat. Lucrările sunt vechi de aproximativ 10 ani, documentele solicitate fiind de pe vremea când la Primăria Piteşti, edil era Tudor Pendiuc (n.r.a fost primar al Piteştiului în perioada 1992-2014), iar secretar general Iosif Cerbureanu (n.r pensionat la 15 iulie 2016). Este posibil să fie vorba de două dosare conexate. De altfel se ştie că într-unul dintre proiectele care nu s-au derulat potrivit reglementărilor legale, impuse cu stricteţe în cazul fondurilor europene, beneficiarul a fost nevoit să înapoieze aproximativ 600.000 de euro.
„Nu cred că ne vizează în vreun fel!”
Primarul în funcţie Cornel Constantin Ionică a confirmat descinderile de la Primăria Piteşti: „Au venit şi solicită nişte documente. Este vorba de proiecte care vizează realizarea de reţele de apă şi canalizare. Ne cer documente din anii 2011, 2012, 2013… Au venit, destul de amabil şi amiabil, ne-au solicitat iar noi ne conformăm, le pregătim acum ca să le dăm acele documente”, a conchis acesta. Întrebat dacă cineva din cadrul Primăriei Piteşti a fost dus la audieri, Cornel Constantin Ionică a zis: „ Nu. Nu cred că ne vizează în vreun fel!”
Dosarul vizează modul în care a fost implementat proiectul
La rândul său, Jenica Dumitru, primăriţa oraşului Ştefăneşti a transmis un comunicat de presă în care oferă lămuriri privind percheziţiile. „Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează cercetări într-un dosar referitor la extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare în judeţ, proiect la care Oraşul Ştefăneşti a participat în calitate de beneficiar. Este vorba de un dosar deschis de către procurorii anticorupţie în anul 2020 şi vizează modul în care a fost implementat proiectul şi maniera în care s-a derulat investiţia. Percheziţiile vor dura 10 zile, începând de astăzi, şi constau în identificarea şi ridicarea de înscrisuri, precum şi verificarea sistemelor informatice din Compartimentele Contabilitate, Achiziţii-Investiţii, Urbanism şi Registrul Agricol”, se precizează în comunicat. M.Sandu


6 COMENTARII

  1. Numai gratii vrem sa vedem…gratii si spectacol media: arestari, mascati si DNA. nu ti-ar placea, draga Anonim, sa se recupereze prejudiciul mai bine?

  2. Scuze ca divaghez de la tema, oarecum…ref. la Apa-Canal. Mi-am construit o casa noua in Pitesti,zona centrala, am obtinut aviz de instalare apa/canalizare si dupa discutii aprinse cu o „sefa de serviciu” a trebuit sa platesc canalizarea separat pe doua directii: MENAJEARA si PLUVIALA conf unei hotarari a CL asa cum motiva ea. Un alt locatar, pe aceeasi strada a reusit sa eludeze HCL si a facut un singur bransament MENAJERA +PLUVIALA pe aceeasi conducta, lucru care mie mi-a fost refuzat.
    Diferenta dintre cele doua cazuri/lucrari este de aprox. 4500 lei.
    Concluzia: cine are bani si relatii SE DESCURCA in orice situatii.
    Dar NOI, astia care platim corect si respectam legea ??? cu noi ce se intampla ?

  3. DNA face ce stie mai bine, ancheteaza unde s-a facut ceva cu bani europeni , indiferent ca pana la urma a beneficiat cineva de investitie.
    Au dormit pe ei de ceva timp, ca fara psd la guvernare nu mai aveau obiect de activitate, si acum i-a reactivat plavanul.
    Nimic de mafia padurilor, nimic de licitatiile si combinatiile cu materiale medicale, doar probleme cu haznale din 2010. Si mai sunt si platiti regeste acesti mari domni investigatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.