Minorele agresoare, sub control judiciar!

0
0



Imagini revoltătoare au apărut în mediul online în luna august, dezvăluind cum o minoră era tratată josnic de alte două minore. Fata din Piteşti era scuipată, trasă de păr, înjurată şi umilită, fiind pusă să stea în genunchi. Poliţiştii au încheiat ancheta şi au dispus măsura controlului judiciar împotriva micilor agresoare, în vârstă de 14 ani, respectiv 16 ani şi ele tot din Piteşti. Este printre puţinele cazuri din judeţ în care a fost dispusă urmărirea penală împotriva a două fete minore, pentru loviri şi alte violenţe.


Scuipată, trasă de păr și lovită. De un astfel de tratament a avut parte o fată din Pitești, care a fost agresată fără milă de două fete, în aceeaşi zi, fără ca cineva să intervină. Incidentul revoltător s-a petrecut în luna iulie, dar filmulețul cu bătaia a fost făcut public pe reţelele de socializare în luna august. În imagini apar două fete care o agresează, în două situaţii diferite, pe adolescenta în vârstă de 14 ani. Minora este pusă la pământ, lovită cu brutalitate și trasă de păr. Ca şi cum nu ar fi de ajuns chinurile, copila este supusă la un tratament batjocoritor, pusă să îngenunghieze și să promită că nu mai calcă în cartierul Trivale. Scandalul a fost surprins în centrul Piteștiului, în spatele Primăriei. Deși în zonă se aflau și alte persoane, multe dintre ele adulte, nimeni nu a intervenit. Polițiștii s-au autosesizat în urma apariției imaginilor și astfel a fost întocmit dosar penal pentru infracțiuni de loviri și alte violențe și amenințări. Polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările. Au fost audiaţi copiii care au filmat, care au asistat sau care ştiau din ce motiv a avut loc conflictul. Se spune că minora de 14 ani, ar fi înjurat nişte prieteni ai celor două bătăuşe, ceea însă, nu motivează comportamentul extrem de agresiv şi limbajul celro care au adus răzbunarea. Cele trei fete, atât victima cât şi agresoarel se află sub consiliere psihologică, dispusă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Argeş. De asemenea au fost date sub monitorizare poliţiştilor din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară.
În urma administrării probatoriului, față de cele două minore care au săvârșit faptele, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.