Lupul îşi schimbă blana, dar năravul ba!

2
0



În anul 2006 Jurnalul de Argeş a publicat în urma unei anchete jurnalistice, semnată de redactorul şef Gabriel Grigore, despre afacerile cu terenuri și păduri ale fostului deputat Filip Georgescu. Se spunea, încă de pe atunci, că parlamentarul a făcut adevărate ”scamatorii” mutând zeci de hectare în zone în care preţul terenurilor era la acel moment de 50 de euro metrul pătrat. În locul a 40 de hectare ce i s-ar fi cuvenit în comuna Bârla, don Felipe ”şi-a tras” terenuri la: Ştefăneşti , Bascov, Nucşoara şi Barajul Vidraru. Jurnalul de Argeş descria harta zecilor de hectare deţinute de fostul președinte PSD Argeș, precizând că a realizat „ o premieră în domeniul cartografiei şi a lăcomiei”. Publicăm pasaje din acest material pentru a readuce în atenţia publicului şi a membrilor vânători din cadrul AJVPS Argeş, modul de lucru al preşedin­telui Filip Georgescu. Aşa cum s-a descurcat cu hectarele moştenite, pentru a avea un câştig cât mai mare, se pare , în urma zvonurilor din interiorul AJVPS Argeş, dar şi din modificările Statutului aprobat de Consiliu şi nu de Adunarea Generală, că intenţia domniei sale ar fi să cesio­neze fondurile de vânătoare, după plecarea domnului Istrătescu. Vom reda mai jos lista fondurilor cine­getice de o valoare inestimabilă.


În articolul menţionat, Garbriel Grigore scria: „Rada Georgescu, soţia lui Filip Georgescu, a moştenit în comuna Bârla peste 40 de hectare constând în terenuri agricole şi păduri. Cum în Bârla nu a găsit disponibil decât vreo 13 hectare, don Felipe şi-a transferat restul până la 40 numai în zone una şi una, cu valoare imobiliară sau turistică uriaşă” , începe descrierea tranzacţiilor lui Filip Georgescu. Autorul  continuă să explice unde şi cât teren a primit fostul deputat. „ Şi uite aşa, zecile de hectare din îndepărtata Bârlă s-au aşezat pe la căşile lor, după cum urmează: primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a lăcrimat dar nu a avut ce face şi i-a dat lui Don Felipe 2 hectare de pădure la Bascov, cu deschidere la drumul european, exact lângă Hanul Valea Ursului. Primarul din Ştefăneşti nu s-a întristat prea tare, dimpotrivă, s-a bucurat că îi dă şefului său de partid 6 hectare chiar în spatele pasarelei, fiindcă în felul acesta lumea devenea mai puţin atentă la ingineriile lui. A urmat primarul din Arefu, comună pe teritoriul căreia se află cele 2 perle ale coroanei, Transfăgărăşanul şi Lacul Vidraru. Şi aici fără niciun fel de vărsare de sânge, cowboy-ul Felipe a cucerit 3,6 hectare de pădure lângă baraj. În fine, al patrulea primar care s-a predat deputatului PSD a fost cel de la Nucşoara, care a trebuit să taie şi el o felie de 20 de hectare teren agricol pentru teribilul conquistador venit tocmai de la Bârla. Adunată, moştenirea transferată la Bascov, Arefu şi Ştefăneşti însumează un total de 116.000 de m.p. Dacă înmulţim cu o cifră minimă de 50 de euro pe m.p. rezultă o avere imobiliară de 5,8 milioane euro. Nu e aşa că e o diferenţă faţă de Bârla, unde m.p. de teren abia sare de 5000 de lei vechi?”, scria Jurnalul de Argeş în 2006.
Se compensa cu terenuri din localitatea apropiată
În articolul cu pricina se precizează că fostul parlamentar s-a folosit de o prevedere legală care îi permitea ca în cazul în care nu există teren suficient în comuna de origine, să primească în compensaţie în altă parte, numai că legea invocată stipula că terenul în compensare trebuie să fie în cea mai apropiată localitate. Însuşi primarul de la acea dată, Valerică Iancu a afirmat în faţa ziariştilor de la Jurnalul de Argeş că „ doar familia lui Filip Georgescu a reuşit performanţa să îşi mute zecile de hectare în alte localităţi.”În încheierea anchetei jurnalistice se spune: „Dacă nu ar fi fost deputat şi preşedinte al PSD în toamna lui 2004, Filip Georgescu nu ar fi reuşit să îşi mute terenurile ca pe boabele de ţintar în ce locşor al judeţului i-a poftit pipota. Ca o concluzie, deputatul Filip Georgescu, are o gravă problemă de imagine. Nu-i tocmai onest să te îmbogăţeşti peste noapte, doar fiindcă ai recurs la jonglerii financiare care sfidează orice normă de bun simţ.”
Lista fondurilor cinegetice din Argeş
Iată lista fondurilor cinegetice pe care le deţine în acest moment Asociaţia a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeş:
1. FV 6 Valea Danului, 17. 495 ha; căprior, mistreţ, urs
2. FV 7 Curtea de Argeş, 14.600 ha; căprior, mistreţ, iepure, fazan
3. FV9 Muşăteşti, 9.777 ha; căprior, mistreţ, urs, cerb carpatin
4. FV 14 Retevoieşti, 8.564 ha; căprior, mistreţ
5. FV 17 Aninoasa, 11.878 ha; căprior, mistreţ, urs, cerb carpatin
6. FV 19 Câmpulung, 9.945 ha; căprior, mistreţ, cerb carpatin
7. FV 24 Mâzgana, 10.093 ha, căprior, mistreţ
8. FV 28 Dârmîneşti, 15.026 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan
9. FV 29 Trivale, 10.454 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan
10. FV 31 Cotmeana, 16.768 ha, căprior, mistreţ, iepure
11. FV 32 Râjleţu, 15.146 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan
12. FV 33 Dealul Bradului, 8.758 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan
13. FV 34 Mareş, 10.198 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan
14. FV 35 Râncăciov, 12.213 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan
15. FV 36 Cârcinov, 8.017 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan
16. FV 37 Topoloveni, 15.448 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan
17. FGV 38 Căteasca, 12.676 ha, cprior, mistzreţ, iepure fazan,
18. FV 39 Broşteni, 11.396 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan
19. FV 40 Suseni, 8.940 ha, căprior, iepure, fazan, potârnichi
20. FV 41 Bălăceanca, 9.732 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan, potârnichi
21. FV 42 Vlăşcuţa, 14.025 ha, căprior, mistreţ, iepure, faza, potârnichi
22. FV 43 Şerboieni, 14.946 ha, căprior, iepure, fazan, potârnichi
23. FV 44 Furduieşti, 14.706 ha, căprior, mistreţ, iepure, fazan, potârnichi, cerb lopătar
24. FV50 Malu, 15.403 ha, căprior, iepure, fazan, potârnichi.


2 COMENTARII

  1. Alooooo Curierul zilei,

    Pana acum unde ati fost ?
    Cand publica Jurnalul de Arges materialul cu schimbul de terenuri nu ati avut nici o reactie.Pe vremea aia erati trup si suflet cu domn Felipe (adica cu PSD).Bine ,si acum sunteti la fel.Ce interese aveti ?

  2. Intoxicari marca I.C.si C.N. , oameni marunti , frustrari mari …
    Reluati acum despre ce-a fost in urma cu15 ani !!!
    Aloooooo ? Ce-ati pazit in perioada asta ???
    Nu cumva sunteti complici in toate magariile astea ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.