Percheziţii la Petrom!

0



Poliţiştii au efectuat miercuri percheziţii în mai multe birouri ale SC Petrom într-un dosar penal ce vizează obţinerea frauduloasă a unui teren care ulterior a fost închiriat so­cietăţii amintite. Se spune că oamenii legii au recurs la aceste descinderi după ce în urmă cu 3 luni au solicitat do­cumentele privind relaţia contractuală dintre societatea amintită şi un ce­tăţean din comuna Bogaţi.


Percheziţiile au avut loc în mai multe birouri, în sediul SC Petrom unde director este Cristinel Dăncilă, soţul fostului premier al României Viorica Dăncilă. S-a vehiculat cum că ar fi avut loc descinderi şi în biroul acestuia, lucru infirmat de către Viorica Dăncilă. Biroul de presă al IPJ Argeş a transmis: „În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o activitate de percheziție domiciliară realizată de polițiștii argeșeni la ,,biroul” unui funcţionar din cadrul unei companii petroliere cu activitate pe raza județului Argeş, vă aducem la cunoştinţă următoarele:
În cursul zilei de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat o activitate de percheziţie la sediul regional al unei societăţi comerciale, situat în municipiul Piteşti. Activitatea s-a desfăşurat în scopul administrării de probatoriu, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urma activității de percheziție, au fost ridicate mai multe documente. La acest moment, cercetările vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafață de teren, pentru care ulterior a avut o relație contractuală cu societatea comercială în cauză, ce activează în domeniul petrolier”, se precizează în comunicat.
Terenul a fost obţinut ilegal
Oamenii legii au solicitat în urmă cu aproximativ trei luni documente privind închirierea unui teren din Bogaţi acolo unde sunt amplasate sonde ale SC Petrom. Cel vizat în anchetă este M.S, din Bogaţi despre care există indicii cum că ar fi fost pus ilegal în posesia terenului extravilan. Anchetatorii cred că cel incriminat ştia de existenţa sondelor şi a făcut demersuri care contravin legii pentru a obţine suprafaţa pe care ulterior a închiriat-o societăţii Petrom. Contractul ar fi fost încheiat în urmă cu peste 10 ani iar din datele de anchetă reiese că în urma închirierii, cel vizat ar fi obţinut aproximativ 150.000 de lei. Până miercrui angajaţii Petrom nu au dat curs solicitării oamenilor legii şi de aceea s-a obţinut mandat de percheziţie. Se spune că setul de documente a fost găsit în biroul Departamentului Juridic unde erau pregătite pentru a fi transmise Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, doar că salariaţii nu au apucat să le transmită. OMV Petrom a venit cu un punct de vedere oficial după percheziţii. „În ceea ce privește informațiile publicate astăzi, precizăm că nu au fost aduse acuzații împotriva companiei sau a angajaților acesteia. În urma unor solicitări transmise de către organele de urmărire penală, OMV Petrom a pus la dispoziția acestora mai multe documente, urmând să coopereze și să respecte dispozițiile autorităților în continuare”, a anunțat compania OMV Petrom. M.Sandu