Repetenţi şi în Liga Naţiunilor!

1
0

  • România – Austria 0-1 (0-0) A marcat: Schoepf (75)



România a ratat şansa de a ajunge la Campionatul Mondial prin Liga Naţiunilor după ce a pierdut cu 0-1 cfonfruntarea de miercuri seară, de la Ploieşti cu Austria. Austriecii şi-au luat revanşa după acel 2-3 înregistrat în manşa tur.. În schimb, „tricolorii” au egalat un record vechi de 24 de ani. 1996 a fost anul în care România a pierdut 3 meciuri oficiale la rând.


Partida de la Ploieşti a început promiţător, cu două şanse ale României, dar Mitriţă a lovit defectuos mingea, iar Răzvan Marin a şutat în braţele portarului. Austriecii au ratat prin Baumgartner şi apoi au nimerit transversala, prin Gregoritsch. Pe finalul primei reprize, România a ratat 4 şanse bune: Bancu a tras aiurea, Maxim a trimis razant cu bara, Răzvan Marin l-a făcut pe portar să reţină în doi timpi, iar Alibec a şutat în plasa laterală. Partea secundă a început cu şutul lui Bamgartlinger exact pe direcţia lui Tătăruşanu. În minutul 48, Alibec a marcat, dar golul a fost anulat după o poziţie la limita offside-ului. Austriecii au avut apoi două ocazii şi o transversală, la şutul lui Baumgartner, deviat de Tărăruşanu. Bancu a ratat şi el o situaţie excelentă, după ce tricolorii au scăpat în postură de trei contra doi. Austriecii au deschis scorul în minutul 75, după o combinaţie între Alaba, Baumgartner şi Schoepf, finalizată de ultimul după o greşeală de marcaj a jucătorilor noştri. Tricolorii lui Mirel Rădoi au avut ultimele două şanse ale partidei, dar fără nici un rezultat pe tabelă. Centrarea lui Bancu a căzut pe plasa porţii, iar Bălaşa a trimis cu capul direct în braţele portarului. În urma acestui rezultat, România se situează pe locul 3 în clasamentul grupei 1 din Naţions League, cu 4 puncte, la 5 puncte de Austria şi Norvegia care ocupă primele doua poziţii, la egalitate.
Caseta tehnică:
ROMANIA: Tătăruşanu – Bălaşa, Burcă, Toşca, Bancu – Maxim (62 Cicâldău), R. Marin, Stanciu (83 Iancu) – Deac (83 Puşcaş), Alibec (62 Keşeru), Mitriţă (77 I. Hagi). Rezerve: Niţă, Lazar – Al. Creţu, Cr. Manea, Cicâldău, Puşcaş, Keşeru, I. Hagi, Iancu, Camora. Selecţioner: Mirel Rădoi.
AUSTRIA: Pervan – Lainer, Dragovic, Hinteregger (53 Posch), Alaba – Schopf (77 Ranftl), Ilsanker, Baumgartlinger, Baumgartner (77 Grillitsch) – Gregoritsch (90 Kalajdzic), Schlager. Rezerve: Lindner, Siebenhandl – Schaub, Posch, Grbic, Kalajdzic, Grillitsch, Ranftl, Trimmel, Holzhauser, Onisiwo, Monschein. Selecţioner: Franco Foda. M.D.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.