Nicio idee bună nu rămâne nepedepsită

25

  • Din punctul meu de vedere



Sunt, din păcate, un om obsesivo – fobic, puteţi folosi mărturisirea aceasta la comentarii, puneţi mâna şi scrieţi că da, recunoaşte Smeoreanu cu gura lui că nu e zdravăn, e nebun, dus cu pluta etc.


Zic asta pentru hateri.
Pentru oamenii ca oamenii fac precizarea că într-o celebră carte intitulată ”Personalități accentuate în viață și literatură” scrisă de un anume Karl Leonhard, poți fi obsesiv fără să fii neapărat nebun. Păcat că nu se reeditează cartea asta, a apărut în 1972 și se mai găsește doar pe internet.
Ideea este că uneori mă obsedează o zi întreagă câte o chestiune, mai ales dacă îmi intră în cap dis de dimineață. Azi (adică ieri, ținând seama că am scris articolul miercuri pentru joi) tocmai așteptam să termine nevastă-mea de făcut omleta când am deschis o știre care m-a indispus cumplit. Distinsa doamnă Adriana Săftoiu, de care chiar îmi place, nu spun că e distinsă ca să fac mișto, a scris pe Facebook niște chestii teribil de nasoale cu privire la listele parlamentare ale PNL.
Poate ați apucat să mâncați de dimineață, dacă nu, vă stric eu acum cheful. Iată ce scrie dna Săftoiu:
„Am făcut greșeala să mă uit la listele partidelor pentru parlamentare, cu ceva mai multă atenție la colegii mei de partid, cu foarte puțină atenție la traseiști. Aici păcatul e vizbil chiar dacă e justificat ridicol de marele lider: orice vot e bun dacă te ajută să rămâi pe sacun.
Nu e nicio problemă că nu sunt eu acolo sau alți colegi care, din punct de vedere parlamentar, meritau măcar și un loc neeligibil. Si o spun cu toată împăcarea, chiar nimeni nu e atât de bun ca să fie regretat.
Dar să văd acolo parlamentari care ar putea fi premiați pentru chiul (sigur, aveau grijă să nu lipsească de la votul final că acolo e o monitorizare mai exactă), persoane care, în particular, ar putea fi drăguțe, dar la nivel de activitate parlamentară sunt nule, au practicat tăcerea ca mod de a se exprima, dar au stiut să vorbească cu paltonul liderului, doar că asta nu e activitate parlamentară, e energie infinit disponibilă pentru a atârna de clanța care poate să îți deschidă ușa, nu îi poți asocia cu nici un proiect parlamentar, unii, cărora dacă le scoți din discurs imprecația, nu au nimic de spus, duc lipsă de argumente, adeseori de cultură minimală, dar pot să înșire platitudini până la epuizarea timpului, persoane care au adus combativitatea de stadion in Parlament, cărora le e mai familiară onomatopeia, cuvintele fiindu-le oaresicum străine, să îi vezi deschizând listele la Senat, la Camera Deputaților, mă întreb: ori țara asta e pierdută, ori e un experiment ca să ne trezim.
Poate în următorii patru ani ne trezim. Acum, vă asigur, votul e atât de viciat încât nu mai există niciun instrument de a sancționa așa bătaie de joc. Si dacă aveți chef de analiză priviți cu atentie numele celor care rămân în dreptul localității voastre si intrebați-vă ce știți despre ei. Mulți se laudă că v-au reprezentat si, vai, vor continua să vă reprezinte, cel mai des prin activitate pe FB, de exemplu prin “share” la postările de partid. Cei mai mulți sunt puși în locuri sigure pe listă așa încât, si dacă votăm 10 la sută, ei tot vor fi acolo, mulțumiți că sunt miezul națiunii.
Cum să îi sancționăm? În primul rând, renunțați să ii iertați pe ai voștri. Fiți mult mai duri cu ai voștri decât cu adversarii. Altfel, nu mai avem nicio sansă.”, scrie Adriana Săftoiu.
De când am citit această declaraţie, nu mi-am mai putut-o scoate din minte, de aceea recunosc că sunt obsesivo – fobic. Totuşi, remarc o idee de aur a doamnei Săftoiu, anume că românii nu trebuie să îi ierte în primul rând pe ai lor, adică pe reprezentanţii acelui partid pe care îl susţin.
Bravo, este o idee de reţinut.
Aş fi putut încheia aici articolul, dar am vrut să ştiu ce gândesc liberalii despre Adrian Săftoiu, cea care acum a dat cu ei de pereţi. De fapt, nu doar cu ei, cu cu toate partidele, dar ştiţi cum sunt politicienii, cine nu e cu ei este împotriva lor. Ca la comunismul primitiv.
Ei bine, am aflat numai impresii rele, că nu se implică, nu munceşte pentru partid.
Vedeţi, nicio idee bună nu rămâne nepedepsită.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni şi joi)


25 COMENTARII

  1. Noi, haterii,avem un mare avantaj fata de pseudoziarist: avem o cultura politica cu mult mai vasta, noi citim si ce scriu, legat de acelasi subiect, Radulescu-mitraliera, Serban Nico;ae sau Vasilica Dancila….Nu mai vin cu citate, cunoscatorii le stiu!
    In concluzie, cine-o fi mai hater?

  2. Un articol excelent scris de un colos al condeiului, un virtuos al tastaturii care, cu obiectivitate și măiestrie, ne luminează percepția despre viața socială, politică și culturală. Dar visul se risipește, articolul dispare și rămâne doar ziaristul. Același. Și tot acolo. La Albota cu omletă în față. Bineînțeles, la figurat. Poate spre dimineață dispar și comentariile murdare, jignitoare, răutăcioase, de prost-gust, de necitit. Poate…

  3. Acest mesaj plin de bun simt publicat de dna Adriana Saftoiu
    a fost publicat pentru ca dansa nu a prins in loc eligibil pe listele partidului sau.

    Imi aduc aminte de declaratiile acide (cu detalii despre viata de partid) a fostului premier Sorin Grindeanu dupa demiterea guvernului sau – povestea omul respectiv cum se faceau promovarile si numirile in functii de ministru sau prim ministru…
    Era interesant de citit ce zicea acel domn…. doar ca dupa un timp nu a mai facut dezvaluiri
    pentru ca a primit o

    SINECURA:

    postul de sef al ANCOM (organism care in mandatul lui Grindeanu a blocat licitatia frecventelor de 5G pentru a putea scoate din competitie firma Huawei).

    Probabil ca se va gasi si pentru dna Saftoiu un post caldut prin cine stie ce institutie publica cu numele compus din 5-6 initiale
    si atunci nu va mai publica nici ea astfel de opinii.

    Noi, in calitate de votanti, stim prea bine ca se fac jocuri murdare in interiorul partidelor
    la alcatuirea listelor pentru parlamentare.
    Nu e nici un partid mai breaz, chit ca in prezent USR PLUS mimeaza organizarea unei competitii interne pentru aceste locuri pe lista.

    Si totusi ne gandim ca ar fi bine sa votam cu un partid pana la urma si votam.

    • Coco nu doarme, se ,,apreciază” pe sine și ne învață cum stă treaba cu cosorul lui Moceanu. Intelectual de…

  4. Un tembel narcisist, care ba e anonim, ba e lele Floare sau mămăligă cu urdă, care face tumbe doar, doar, i-o spune cineva că e buricul pământului. Asta e definiția K -riciului. Un gunoi nesortat , aruncat la grămadă.

    • De ce aș vrea să ies în evidență ca anonim, tomberonistule. Ești ilogic, mațe fripte. Neuronul singuratic și depresiv care bântuie prin țeasta ta, ți-a făcut feste. Le Monde ce zice?

  5. Bre retardule, e multi nu numai a.riciu care nu va suporta din cauza putorii de dihori in calduri glo(a)baliste. Iese si prin telefon. Sanchi, coco s-a dat la fund nu se mai autoapreciaza.

  6. Sunt muscat iarasi de fund de acest individ care, din lasitate si magarie, cand se semneaza, cand e anonim, insa diacriticile il dau de gol….Si mistocareala ieftina.Din punctul meu de vedere, un asemenea ins este un carici de om!

    • Mizeria întotdeauna la gunoi. Când îți alegi să te prezinți K-riciu, este limpede cât de ieftin ești. Urât mirositor. Un sconcs.

  7. Visezi! Viața la țară ți-a afectat percepția și judecata. ,,Mușcat de fund”. Hmmm…referire repetată, ciudat! La fel, toată ziua cu k-riciu în gură. Greșit! Eu semnez A. Riciu adică ,,ariciu”, cu țepi. Sigur, fac și miștocăreală ieftină dar nu mereu, doar atunci când se sare calul. Ar trebui să ne retragem toți normalii (puțini) de pe aici și să lăsăm, ,,deștepții” să se sfâșie între ei.

    P.S. Ești primul care sare, ca proasta din baie, și critici necontenit orice editorial indiferent de temă, fără niciun temei. Nu accepți că omul Smeoreanu poate are uneori dreptate. Nuuu…și dacă ți-ar zice, prin reducere la absurd, că ești tânăr, frumos și deștept imediat l-ai contrazice: nu-i adevărat, mincinosule! Pentru prima dată, aș fi de acord cu tine, necondiționat. Sănătate multă!

    P.P.S. Te trădează și ,,aprecierile” cât ești de penibil: doua negative la A. Riciu și la Anonim și două pozitive la tine. Halal!

  8. 10 comentarii produse de sleahta de rumegatoare nu egaleaza un raspuns bine țintit de Riciu !
    Li s-a permis unor „căldărari” care, fortuit au facut cateva clase primare si au invatat sa scrie, sa-si verse toate frustrările si veninul la rubrica d-lui Smeoreanu. Si iată, s-au suit scroafele in copaci !!!! Așa cum am mai spus-o si cu alta ocazie, indiferent de tema articolului scris de editorialist – ca e politica, scoala, fotbal sau bomba atomica – sar mistreții si grohăie injuraturi. Si asta in mod constant, cu o râvnă demna de o cauza mai buna.
    Romanul spune ca : daca bagi prostul prea mult in seama, acesta va incepe sa-ti dea sfaturi !
    Continuați cu sfaturile, adunătură de paricopitate ! Ați fost băgați in seama.

    • Bă, tu ești chiar K-riciu. Ăsta e peste tot unde e negru. Balaur cu două capete. Piei k-ariciule cu toți VC-titorii tăi.

      • Vă dorim multă sănătate! Aveți nevoie.
        P.S. Vă rugăm respectuos, nu mai uitați să vă luați medicamentele!

        • Bă jeg ordinar. Se vede bă nenorocitule cum aștepți finalul și te apreciazi doar pe tine de pe toate device – urile iar la ceilalți le dai nu. E clar că tu ești Satana. Piei.

          • Vi s-a pupăzat văzul. De unde atâtea dispozitive? De aceea, pe lângă medicamentele pentru cap, trebuie să luați unele și pentru ochi. Multă sănătate!

          • Analfabetule, dupa ,,piei” se pune semnul exclamarii (! asta e daca nu-l cunosti) basca niste virgule lipsa. Am tras apa.

Comentariile sunt închise.