Procuroarea Focică se întoarce la DIICOT!

0
0



Un cunoscut procuror argeşean se întoarce la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Piteşti începând de la 1 noiembrie. Este vorba de Mihaela Focică, aceasta revenind în judeţ după aproximtiv 10 ani, timp în care a fost detaşată la Bucureşti pe mai multe funcţii. În acest moment Mihaela Focică este inspector judiciar iar delegarea îi expiră la sfârşitul lunii.


La finalizarea mandatului de la Direcția de inspecție pentru procurori, Mihaela Focică și-a propus să se reîntoarcă în Argeş, procuror la DIICOT-ST Pitești. Cererea a fost făcută deja și urmează să intre în vigoare imediat după ce procuroarei Focică îi va expira mandatul de inspector judiciar, de la 1 noiembrie 2020.
Mihaela Focică este un procuror cu experienţă, aceasta lucrând de-a lungul timpului în mai multe Parchete. A absolvit Facultatea de Drept în anul 1994 primul său loc de muncă, fiind la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi unde a stat un an. În 1995 a fost detaşată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar din anul 1999 a devenit procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. În acelaşi an a fost delegată la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie în cadrul Secţiei Judiciare Penale până în 2002 când a revenit la Piteşti. În anul 2005 pe o perioadă de doi ani, Mihaela Focică a lucrat la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti. În anul 2007 a devebit dorector al Penitenciarului Mioveni, funcţie pe care a ocupat-o până în mai 2009, an în care devine procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. În anul 2010 s-a transferat la DIICOT Piteşti, în acerlaşi an fiind numită consilier al procurorului şef al DIICOT-structura centrală.
Mihaela Focică a devenit procuror şef Serviciu Judiciar, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Csaţie şi Justiţie, funcţie pe care a ocupat-o până în 2013 când a fost delegată şef al Biroului Contencios din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. În anul 2014 de devenit inspector judicar tot în cadrul CSM. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.