Limbă cu castraveţi

0
0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 60 min
Timp de gătire: 210 min
Gata în: 4 ore, 30 min.
INGREDIENTE:
1,5 kg limbă de vită
3 bucăţi morcovi
3 bucăţi praz
1 bucată ceapa medie
1 bucată de os cu măduvă
1 praf sare
Pentru sos:
25 g unt
1 lingura rasă făină
1/2 bucată ceapă
200 g sos tomat
10 bucăţi castraveţi acri
6 bucăţi boabe ienupar
MOD DE PREPARARE:
1. Se spală bine limba cu apă rece şi se curăţă cu cuţitul inversat. Se pune într-o oală mare cu morcovii tăiaţi bucăţi mici, prazul, ceapa tăiată în patru şi osul cu măduvă. Se pune un praf de sare şi se lasă la fiert pentru 3 ore.
2. După ce limba a fiert, cât este caldă, se curăţă de piele. Supa se strecoară şi se păstrează.
3. Pentru sos, untul se topeşte într-o cratiţă, se adaugă făina şi se lasă un pic să se prăjească fără să devină maro. Apoi, se adaugă, polonic cu polonic supa strecurată, bulionul, ceapa tăiată mărunt, castraveţii şi boabele de ienupăr. Se lasă să fiarbă şi se adaugă sau nu lichid, în funcţie de cât de gros sau subţire se doreşte a fi sosul.
3. Limba se taie felii care se pun în sos şi se mai lasă să fiarbă 30 de minute.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.