ISKENDER KEBAB

0



INGREDIENTE:
1 bucată ceapă galbenă
1/4 ceaşcă zeamă de lămâie
1/2 ceaşcă ulei de măsline
1 plic ienibahar, după gust
450 gr. carne de miel cubuleţe sau fâşii
1 cească iaurt
2 căţei de usturoi
sare, piper
2 linguri paprika
1 bucată conservă sos de roşii
1 praf chilli
2 linguri apă
2 linguri supă de carne
1 pâine, tăiată cubuleţe
2 bucăţi ardei gras verde
MOD DE PREPARARE:
Amestecă ceapa, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei şi condimentele într-un blender. Adaugă carnea şi amestecă într-un castron, acoperă vasul şi pune la frigider 2 ore. Amestecă jumătate din usturoi cu iaurtul, o lingură de zeamă de lămâie şi un rpaf de sare şi piper într-un castron mic. Dă la frigider. Restul de ulei se încălzeşte într-o tigaie, se pune restul de usturoi, paprika şi chilli şi se amestecă 30 de secunde pe foc mic. Se adaugă sosul de roşii şi apa şi se fierbe la foc mic 20 de minute. Se adaugă sare, piper. Se încinge cuptorul la 180 de grade. Pune feliile d epâine într-un bol şi toarnă ulei de măsline peste ele, apoi adaugă sare şi piper. Prăjeşte într-o tigaie de teflon sau ceramică până devin puţin crocante. Scoate carnea din baiţ şi asezonează cu sare, piper, apoi pune bucăţile pe nişte beţe pentru frigărui şi pune-le pe grătar Prăjeşte circa 5 minute, adaugă ardeiul gras, amestecând din când în când, apoi acoperă cu folie de aluminiu să se menţină caldă carnea. Pune pe platouri ardeiul gras şi pâinea cubuleţe, apoi adaugă deasupra carnea scoasă de pe frigărui. Serveşte cu sosul de roşii şi sosul de iaurt.