Şoferul băut a părăsit locul accidentului!

0



Un accident soldat cu rănirea unei persoane a avut urmări nebănuite după ce unul dintre conducătorii implicaţi a părăsit locul evenimentului rutier. Pe numele acestuia din urmă a fost întocmit dosar penal fiind băut. Mai mult, oamenii legii i-au reţinut şi infracţiunea de părăsire a locului evenimentului rutier fără încuviinţarea organelor de cercetare.


Evenimentul rutier a avut loc duminică, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din Piteşti, la intersecţia cu strada care duce spre Grigoreşti. Poliţiştii Biroului Rutier Pitești s-au deplasat la faţa locului şi, în urma verificărilor s-a stabilit că, Iulian V. de 55 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere şi a intrat în coliziune cu o Toyota Corola, condusă din sens opus, de un bărbat de 54 de ani, din Piteşti. În urma impactului şoferul din Toyota a fost izbit cu capul de parbriz şi s-a ales cu un cucui. Nu a apucat să se dezmeticească bine după izbitură, că a observat cum maşina care îl lovise a demarat, astfel că, la sosirea poliţiştilor şoferul vinovat părăsise locul accidentului. Autovehiculul a fost dat în urmărire, însă, după aproximativ 20 de minute, în timp ce oamenii legii făceau măsurătorile, Iulian V. s-a întors la locul evenimentului.
Dosar penal!
Bărbatul a fost pus să sufle în etilotest stabilindu-se că este băut. Avea o concentraţie de alcool de 0,67 la mie în aerul expirat. Conducătorul rănit a refuzat să fie transportat la spital, însă, a fost dus la spital Iulian V. Acesta nu era rănit dar i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea oamenilor legii.  M.Sandu