O fată îi aducea drogurile din Turcia!

0
0

  • Traficant condamnat



Decizie dată ieri de Tribunalul Argeş în dosarul unui individ care vindea droguri de mare risc. În luna mar­tie, o tânără a fost prin­să de aeropotul Otope­ni în timp ce introducea în ţară 350 de grame de metamfetamină. Aceas­ta a fost reţinută, a doua zi fiind dusă de poliţişti la întâlnirea cu un alt traficant căruia trebuia să-i livreze marfa. Mihai I., de 36 de ani, din Bucureşti şi-a primit pedeapsa fiind condamnat cu executare, pentru comiterea a patru infracţiuni. Sentinţa nu este definitivă. Înaintea sa, tânăra a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a primit o pedeapsă mai mică, dar tot cu executare.


În luna martie, o acţiune organizată pe Aeroportul Otopeni a dus la prinderea unei tinere în vârstă de 28 de ani, bănuită că transporta droguri din Turcia. A fost prinsă cu aproximativ 350 de grame de metamfetamină. Ca să treacă de poliţiştii de frontieră, a introdus o parte în zonele intime, o parte a înghiţit-o. A doua zi, polițiștii au organizat flagrantul, folosindu-se de Laura F., din Pitești. Astfel a fost prins şi Mihai I., de 36 de ani, din Bucureşti, cel la care ar fi trebuit să ajungă drogurile. „Din mașina acestuia au fost ridicați 3.000 de lei, medii de stocare, precum și bunuri cu valoare probatorie. În fapt, în perioada 2017 – 2020, cei doi ar fi introdus și comercializat droguri de mare risc în România”, se preciza în comunicatul DIICOT la data faptelor. De asemenea, în timpul flagrantului s-a constatat că suspectul era drogat deşi se afla la volanul unui autoturism. Cei doi au fost reţinuţi, fiind prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. În luna iunie, Laura F. a încheiat un acord de recunoaștere a acuzațiilor ce i se aduceau de către procurorii DIICOT Pitești, avocatul ei explicând că fiind vorba de o prindere în flagrant ar fi fost inutil să nege acuzaţiile. Astfel tânăra a primit o pedeapsă cu executare de 3 ani.
4 ani cu executare
Cel de-al doilea suspect a fost trimis în judecată în luna august. Doarul a ajuns pe rolul Tribunalului Argeş. Mihai I. a fost acuzat de două infracţiuni de trafic de dorguri, deţinere de droguri pentru consum propriu şi conducerea unui autovehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive. Pentru toate cele patru infracţiuni a primit câte o pedeapsă. Potrivit sentinţei dată ieri, Mihai I. a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare. Bărbatul se află în prezent sub măsura arestului la domiciliu, măsură ce a fost menţinută de instanţă. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Piteşti. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.