Pelici, interesat de punctele puse în joc!

0

  • La mijlocul turului de campioant, antrenorul Mioveniului dezvăluie la ce se gândeşte echipa sa



CS Mioveni se pregăteşte de un nou meci de campionat, cel de sâmbătă de la Ripensia Timişoara. Ca şi adversarul din etapa trecută şi cel de acum este o fostă echipă a antrenorului argeşenilor, Alexandru Pelici.


Înainte de acest joc, tehnicianul galben-verzilor a vorbit despre filosofia lui în fotbal, despre debutul de acum la Mioveni, dar şi despre ceeea ce nu a mers la fosta echipă. #Întotdeauna am încercat sa îmbin tinereţea cu experienţa. E bine să fie şi să apară jucători tineri, însă la fel de bine şi de adevărat e că nu se poate face treabă doar cu jucători tineri. Ai nevoie de jucători cu experienţă, lângă care aceşti tineri să crească, dar jucători cu experi enţă, care să fie lideri, exemple în teren şi nu doar din gură să fie şi când intră pe teren să dea înapoi. Cel mai bun exemplu este la fosta mea echipă, la Sibiu, Dîlbea care la 39 de ani este un exemplu şi este căpitan. Se poate acest lucru … doar la noi în România ne uităm în buletin, important e ce poată să fcă pe teren jucătorul respectiv. Avem multe exemple în care jucătorii care au o vârstă înaintată fac lucruri pe care jucătorii mai tineri nu le fac. Am avut trei meciuri cu Mioveniului. A fost un meci de foc la Rapid, apoi la Constanţa cu o echipă care doreşte să fie în play-off şi unde ianis Zicu face o treabă foarte foarte bună. Mi-aş f dorit să joc atât de repede, cu oricine altcineva nu cu echipa de la care am plecat. Mi-era un pic de teamă, am mai trăit acelaşi lucru când am plecat de la FC Bihor, la Vâlcea, am stat acasă o săptămână, şi apoi aveam al doilea joc la Bihor. Secundul de atunci era tot Cheregi şi m-a bătut cu 2-0 la Oradea. Era un joc,cum să spun… ceea ce a pregătit eu contra mea… În astel de partide jucătorii joacă cu ambiţie crescută împotriva unui fost antrenor… acum ei s-au prezentat bine, dar cred că victoria noastră a fost meritată” spunea Pelici.
Relaţie de respect
Tehnicianul a vorbit şi despre cum s-a despărţit de reşiţeni: „Sunt oameni pe care îi respect acolo şi le doresc succes. N-a fost să meargă, am unele semne de întrebare vis-a-vis de atitudinea jucătorilor, dar ce s-a întîmplat acolo e deja istorie. Sunt şi jucători pe care eu i-am dus aoclo, le doresc să reuşească: Boboc ,Lungu, Brînzan, Nini Popescu jucători care au calitate foarte foarte bună şi cărora le mulţumesc. Şi conducerii îi multumesc că a încercat să facem lucrurile să meargă. Nu sunt cel care nu mă dau la o parte, dar nu era o stuaţie foarte grea… Am o relaţie bazată pe respect şi profesionalism cu cei dela Mioveni. Eu consider că trebuie să laşi loc de bună ziua unde te duci, iuar când nu mai poţi lupta pentru ceva e mometul să te dai la o parte”
Diferenţă mare
Alexandru Pelici consideră că situaţia actuală cu pandemia, care a dus la lipsa suporterilor în tribună a egalat valorile în Liga 2. „Este un campioant interesant. Ar fi fost interesant şi fără această pandemie. De la an la an, Liga 2 e mai puternică, dar nu neapărat… sau mai bine zis e mai echilibrată decât puternică, dar echlibrul nu se face în sus… E diferenţă mare între Liga II şi Liga 1, în ceea ce priveşte ce se joacă. Liga II are rezultate echilibrate, oricine poate bate pe oriccine. Nu se face însă echilibrul ăsta în sus, eu consider că se face în jos. Aşa că şi fără pandemie ar fi fost interesant campionatul. Iar referitor la asta, îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu am avut astfel de probleme aici, penturu că e greu când îţi lipsesc 4-5 jucători… am trăit asta la Reşiţa , la ultimul meci au lipst 7 jucători şi a fost foarte greu. La fiecare organismul reacţionează diferit, poate să fie negativi marţi, dar până la joc să apară simptome şi să fie slăbiţi. Când se descoperă virusul ei intră în izolare nu se pot antrena, ia,r să pierzi 14 zile în mijlocul campionatului e ca şi cum ai lua-o de la capăt cu pregătirea … ritmul de joc nu mai există. Ar fi fost interesant, dacă s-a fi jucat cu suporteri în tribună, pentru că sunt echipe ca Rapid, U Cluj, Farul Petrolul, Craiova care au suporteri inimoşi, galerii fantastice. Dar acest lucru se anulează acum. Sunt 11 fotbalişti contra 11 fotbalişti plus staff-ul, este ca la jocurile de pregătire din cantonamentele din alte tări… Era mai bine dacă suporterii erau în tribune la locul lor…”
Nu are ce schimba la apărare
În fine, noul tehnician al Mioveniului crede că nu are de schimbat foarte multe la echipă după ce a preluat-o de la Niculescu, dar un lucru este foarte important: „Încercăm să schimbăm doar lucruri care trebuie schimbate, încercăm să menţinem lucrurile care s-au făcut bine… Nu avem ce schimba la faza de apărare , echipa face bine această fază, dovada numărului mic de goluri primite. Vom încerca să înscriem mai mult, să lucrăm mai mult pe faza atac. Mă bucură că dat gol în fiecare meci din cele trei disputate, dar ceeea ce ne interesează în acest campionat sunt punctele puse în joc, spectacolul mai puţin, importante acum este că trebui să luam punctele puse în joc.” S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.