Înfrângeri la scor cu Polonia şi Spania!

0
0



Naţionala de baschet masculin a României a disputat week-end-ul trecut, la Valencia, două partide din preliminariile EuroBasket 2022. Cu un lot decimat de COVID-19, selecţionata pregătită de Tudor Costescu a fost învinsă cu 91-61 de Polonia şi 94-41 de reprezentativa Spaniei.
În meciurile cu Polonia şi Spania, selecţionerul s-a bazat şi pe trei jucători de la BCM U FC Argeş Piteşti. Este vorba de Mihai Măciucă, Rareş Uţă şi Bogdan Popa. Tricolorii au abordat cele două partide cu un lot foarte tânăr, iar plusul de experienţă al adversarilor şi-a spus cuvântul. După meciul cu Spania, Tudor Costescu, antrenorul echipei naționale, a tras concluziile care se impun: „Felicit Spania pentru victoria obținută și pentru calificarea la turneul final. Nu a fost deloc un meci ușor pentru noi, chiar dureros când mă uit la rezultatul final. Nu doresc să mă ascund în spatele scuzelor, dar ceea ce am arătat noi în teren la acest meci este departe de cum ar trebui să se prezinte o echipă la un meci cu Spania. Am avut câteva momente bune de joc, dar lipsa de continuitate și lipsa de execuție au condus la rezultat”.
„Vom analiza puţinele aspecte pozitive”
Întrebat dacă vede un viitor strălucit pentru naționala României și pentru acești jucători tineri care au reprezentat-o în această fereastră de calificare, Costescu a spus: „După un astfel de eșec, îmi vine greu să mă gândesc la asta. În mod cert vom analiza puținele aspecte pozitive din această bulă. Au existat câteva astfel de momente, însă în acest moment îmi este greu să vorbesc despre ele. Cel mai important lucru este să facem jucătorii să înțeleagă că au potențial să evolueze” a declarat sececţionerul conform baschet.ro. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.