A furat de la șeful unei instituții!

0
0

  • Ospătar trimis la închisoare



Patru ani de închisoare, atât are de executat un tânăr din Curtea de Argeș, judecat sub acuzația de delapidare. Acesta lucra ca ospătar la unul dintre localurile unui cunoscut politician și șef al unei instituții publice din județ. A furat peste 5.000 de lei din încasări. În timpul procesului, părțile s-au împăcat abia după ce întreaga pagubă a fost achitată. Ospătarul avea o condamnare mai veche și din acest motiv va trebui să execute ambele pedepse.


Andrei Marian Șerban, de 23 de ani, din Curtea de Argeș, era angajat ca ospătar la unul dintre localurile lui Cristian Mitrofan, director executiv al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș și fost viceprimar al orașului Curtea de Argeș. În luna ianuarie 2019, angajatul a sustras din gestiune, cu complicitatea unui prieten, peste 5.000 de lei, bani proveniți în încasările pe ziua respectivă. De cum au aflat de lipsa din gestiune, Cristian Mitrofan și asociata acestuia au sesizat poliția. Astfel, ospătarul s-a ales cu dosar penal pentru delapidare iar prietenul lui pentru furt calificat. Cei doi au fost arestați preventiv, ulterior fiind plasați sub arest la domiciliu și control judiciar. În timpul procesului, unul dintre inculpați a făcut un acord de recunoaștere a vinovăției luând angajamentul că va plăti paguba. Același lucru l-a făcut și ospătarul. Ca urmare a împăcării părților, prin achitarea prejudiciului cel de-al doilea inculpat a scăpat de acuzații, nu și Andrei Marian Șerban.
Execută două pedepse
În luna iunie anul 2017, tânărul ospătar a fost condamnat definitiv la doi ani închisoare, cu suspendare, sub acuzația de tâlhărie. Avea un termen de încercare de 4 ani. În ianuarie 2019, când trebuia să se supună măsurilor de supraveghere a comis infracțiunea de delapidare. De aceea, magistrații l-au condamnat la 2 ani închisoare pentru delapidare și au dispus să execute și prima pedeapsă, în total 4 ani de detenție. Sentința a rămas definitivă și la sfârștiul săpătmânii trecute, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au pus în executare mandatul pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Curtea de Argeș.Tânărul a fost încarcerat.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.