Fără Barna și Cioloș nu i-am fi avut nici pe Șoșoacă și Târziu

21

 • Din punctul meu de vedereVreau să spun încă de la început că mie stilul AUR îmi displace. În fond, despre ce este vorba ?
George Simion, unul dintre liderii vizibili al acestui partid (vom vorbi ceva mai încolo și de cei invizibili) spune așa:
” Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Sloganul ”Basarabia e Romania!” a fost conceput și popularizat de oameni crescuți în peluze. E nevoie, în continuare, de susținere pentru cauzele patriotice și naționale”.
Iată, așadar, o primă asemănare între AUR și USR-PLUS. Primii au învățat carte la galerie, înjurându-i pe maghiari și pe oamenii de culoare, ceilalți au învățat pe la universități fantomatice și s-au specializat pe culoarele unor multinaționale.
Ziaristul Cristi Rogozanu scria despre AUR: ” Formula AUR-ului: naționalism, ultraconservatorism, ceva scandal și un electorat activat. Discursul lui George Simion e simpluț, alcătuit din îndemnuri „să ne unim acum cu Moldova” și multă peltea patriotică, fără consistență. Are mereu sprijin inexplicabil, fonduri, bani, susținere, deși multe de spus nu prea are. El s-a lipit în acest AUR și de alte figuri ultraconservatoare, ultraortodoxe și alți ultrași care joacă hora spre extrema dreaptă”.
Cele patru valori declarate ale partidului sunt familia, libertatea, națiunea și credința, ceea ce sună minunat, atâta doar că eu personal mă tem că AUR va încerca să și le impună cu portavocea, apoi cu mușchii și cu bâta.
Un personaj totuși școlit al partidului este Claudiu Târziu. Acesta precizează în CV-ul lui că e absolvent al Facultății de Drept a Universității „Mihai Eminescu” din Iași și al Facultății de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA Bucureşti. Se recomandă ca editor, jurnalist și scriitor. Spune într-o postare de pe Facebook din iunie că practică meseria de jurnalist de 28 de ani. Coordonează publicația rostonline.ro, de influență legionară, este director al Editurii „Rost”, precum și director de marketing la SC Cosânzeana Edit Pres SRL (firmă care editează Revista AS).
Aflăm din Gazeta Sporturilor, care se ocupă în amănunt de AUR din pricina apropierii partidului de mișcarea ultras a galeriilor de fotbal, că Târziu a fost unul dintre membrii Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie și unul dintre susținătorii mișcării antiavort.
Una dintre temele asupra cărora Târziu s-a aplecat cu recurență de-a lungul anilor este homosexualitatea. În 2013, Claudiu Târziu publica un articol intitulat „Tăcerea «mieilor», bucuria gay-ilor” în publicația rostonline.ro, în care se plângea că lobby-urile și propaganda homosexualilor au fost atât de abile, încât au reușit „să timoreze o țară întreagă”.
Prin vocea lui Claudiu Târziu se face o propagandă vomitivă împotriva libertății sexuale.
„Imaginaţi-vă că un dependent de droguri ar pretinde legalizarea stupefiantelor ori un beţiv ar solicita să i se permită prin lege să vină beat la serviciu, sau un alienat mintal ar insista ca legiuitorul să-l declare sănătos şi să fie tratat ca atare, sau, în fine, un zoofil şi-ar revendica dreptul de a întemeia o «familie» cu găina, oaia sau vaca de care s-a «îndrăgostit». Vi se par nişte ipoteze forţate? Ei, bine, acum 20 de ani, şi homosexualitatea era privită la fel. Nici un om cu capul pe umeri nu se referea la homosexuali decât ca la dezaxaţi, ca la unii care sunt în afara normalităţii fie din pricina unei boli, fie din viciu”, spune Claudiu Târziu într-un articol.
Evident că nu mor de dragul propagandei agresive a unor grupuri gay sau lesby, dar de aici până la a compara homosexualitatea cu zoofilia e cale lungă.
Tot dl Târziu (bănuiesc că este un pseudonim romantic) spune că:
”Toţi cei care îndrăznesc să se afirme ca oameni de dreapta ar trebui să conștientizeze că a despărţi dreapta românească de istoria Mişcării Legionare (care a fost un fenomen irepetabil – nu vă temeţi, fraţi estropiaţi!) este imposibil”, ceea ce oricărui om normal îi face părul măciucă.
Târziu este și susținător al mișcării antiavort din România.
”Organizațiile noastre consideră că în general orice avort provocat este un act profund imoral, întrucât întrerupe cursul unei vieți în dezvoltare”, spune el, întorcându-ne în timp.
O figură este și guraliva avocată Șoșoacă, a cărei portavoce îmi face, mie personal, pitici pe creier.
USR – PLUS a semănat vânt în România, iar AUR este furtuna.
Golăneala din politica ultimilor 30 de ani primește și ea un răspuns.
Interesant este însă că o dată cu apariția AUR, atât PSD, cât și PNL vor primi o legimitație de partide serioase. Practic, AUR schimbă în bine fața social – democraților și a liberalilor.
Sare în ochi faptul că asistăm la un construct politic de laborator, un pic masonic șiun pic securistic, și nu trebuie să analizăm AUR decât în context, iar genul proxim nu poate fi decât USR – PLUS.
Fără Barna și Cioloș nu i-am fi avut nici pe Șoșoacă și Târziu.
AUR e un USR – PLUS pe dos.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare – de obicei – în zilele de luni


21 COMENTARII

 1. S-o asociezi pe Sosoaca cu Ciolos e ca si cum ai aduna mere cu pere. Sa adunam totusi mere cu mere si sa o comparam pe Sosoaca cu Radulescu-mitraliera, cu Olguta,cu Codrin sau cu Firea . Parca suna mai bine!
  Tot astept de la gazetar cateva vorbe si despre FC Arges, prima mare realizare a mult prea laudatului primar al Pitestiului. Observ,fara malitiozitate, o schimbare fata de predecesori, ii place mult mai mult sa stea la poze…
  Si ma mai astept la niste atacuri murdare de la Sosoaca in izmene care, se pare, este iarasi in sevraj!

  • Coco!
   Da este urat sa asociezi pe Sosoaca cu Ciolos! Ciolos este omul serviciilor secrete franceze (a se vedea politica agricola facuta de el in timpul mandatului lui de comisar european pe agricultura) si se inchina la Bivolaru ( ala cu MISA- violatorul, ala cu bautul de pipi, ala a carui consiliera propune traiul in grupuri nu in cupluri)
   Sosoaca este un avocat roman, apara cetatenii romani impotriva abuzurilor statului si se inchina la Biserica Ortodoxa Romana!
   Ca are o voce stridenta da!
   Dar daca USR o are pe Chichirau de ce AUR sa nu aiba pe Sosoaca?
   Ce frumoasa discutie ar fi Sosoaca-Chichirau!
   Eu pariez pe Sosoaca ( are si verb si creier)
   Imi doresc ca AUR sa practice aceleasi metode ca si USR! IMPOTRIVA USR!
   Uite o intrebare: Ce ai facut domnule Barna cu banii furati de la persoanele cu handicap?

    • Esti un co(i)cot de ultima speta, te bagi in seama nonstop, ai facut o fixatie pentru Smeoreanu, sa-ti fie rusine, vacarule, infestezi fiecare editorial. In viata reala esti un zero barat, nebagat in seama de nimeni. Singur, debusolat, frustrat, invidios, janghinos, inteligent asimptomatic, dusmanos, neiubit, fara tara, fara prieteni! Javra!

 2. Domnul Smeoreanu, dupa ce ca nu a prevazut ascensiunea politica a partidului extremist AUR inainte de alegeri (la fel au facut si alti analisti politici sau purtatori de titluri pompose din presa romana), acum ca a vazut rezultatele vine cu o explicatie aiuritoare.

  Majoritatea jurnalistilor (probabil ca si cititorii) sunt de acord ca votul acordat de tineri pentru AUR a fost un vot de pedepsire a partidelor ‘traditionale’ in care nu se mai regaseau.
  Acest fapt este confirmat de cea mai slaba prezenta la vot de dupa 1989, cu circumstanta atenuanta a starii de pandemie.

  Si totusi, cand e vorba sa indice ce partide anume au generat in societate o asa stare de spirit, fiecare jurnalist se intrece in a scoate cele mai complicate scenarii de tip ‘cauza – efect’ DUPA ce efectul s-a produs.

  Ma pun in pielea unor tineri care pasesc in viata si nu au studii superioare sau diplome de universitati occidentale, deci trebuie sa accepte locuri de munca prost platite.
  Bineinteles ca acesti tineri dau vina pe politicieni (dar nu isi gasesc lor insisi nici o vina).
  Si voteaza ca atare.

  Recunosc ca nici eu nu am stiut ca AUR exista inainte de a afla scorul de peste 5% anuntat la exit poll.
  Am cautat pe google (va invit sa faceti acest exercitiu!) sondaje de opinie privind intentia de vot si am gasit vreo 5 institutii de sondare din care 3 nici macar nu creditau AUR cu ceva procente, un al 4-lea ii dadea 3% si al 5-lea ii dadea 6%.

 3. Sa așteptam rezultatele finale oficiale. Dar pana atunci sa ne delectam citind elucubrațiile cocosatului „elaborate” in abisul mintii sale obosite de frustrari si nerealizari. Niciun editorial GS fara cel putin un comentariu „contra” made coco-shat !

 4. Conditii pe care USR Plus le solicita pentru a intra la guvernare: DOCUMENT. Care sunt condiţiile ca USR-PLUS să intre la guvernare: impozit zero pe salariul minim, fără pensii speciale, şcoala de la 8 la 5, masă caldă şi şcoală după şcoală, 300 de parlamentari, primari în două tururi şi reforma electorală.
  link: https://www.zf.ro/eveniment/document-conditiile-usr-plus-intre-guvernare-impozit-zero-salariul-19772305
  Şoşoacă e numai bună de recuperat de către PSD şi pusă să reformeze partidul, după modelul Mânzână PRM.

 5. Coco!
  Da este urat sa asociezi pe Sosoaca cu Ciolos! Ciolos este omul serviciilor secrete franceze (a se vedea politica agricola facuta de el in timpul mandatului lui de comisar european pe agricultura) si se inchina la Bivolaru ( ala cu MISA- violatorul, ala cu bautul de pipi, ala a carui consiliera propune traiul in grupuri nu in cupluri)
  Sosoaca este un avocat roman, apara cetatenii romani impotriva abuzurilor statului si se inchina la Biserica Ortodoxa Romana!
  Ca are o voce stridenta da!
  Dar daca USR o are pe Chichirau de ce AUR sa nu aiba pe Sosoaca?
  Ce frumoasa discutie ar fi Sosoaca-Chichirau!
  Eu pariez pe Sosoaca ( are si verb si creier)
  Imi doresc ca AUR sa practice aceleasi metode ca si USR! IMPOTRIVA USR!
  Uite o intrebare: Ce ai facut domnule Barna cu banii furati de la persoanele cu handicap?

 6. Deci ca să ne înțelegem, abia la un interval de 5 ani valorile extremiste promovate de Târziu au fost reîncălzite de PSD în referendumul pentru familie, trâmbițate și mai apoi deplânse de scribi în articole de genul „Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus”. Interesant. Aia macar au personalitate, nu sunt în bătaia vantului ca cei cu ciuma roșie care sunt ba pro europeni, ba o dau cu colegii de partid promovați în sputnik, ba cer demisia guvernului, ba stai ca ne-au lăsat de izbeliște în pandemie.
  Iar paralela usr-aur e subțire de tot.

 7. gheorghe stia de AUR dar nu a spus ca sa nu le faca imagine. pai daca scria el un editorial despre ei cu biblia, cu sfantul augustin si cu alti sfinti parinti, AUR castiga sigur alegerile. si e normal sa nu-i suporte pe neomarxistii din USR ca el e criptomarxist dupa ce conceptii are.

Comentariile sunt închise.