Nu prea îmi place AUR, îmi plac votanții săi

10

  • Din punctul meu de vedere



Nu îmi place foarte mult acest AUR, pe alocuri văd accese de isterie care pe mine mă deranjează, văd un soi de agresivitate în promovarea unor valori care nu pot fi confiscate de nimeni. Este chestiune de atitudine, de stil, de vibrație.


În acest sens, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, domnul Vasile Bănescu, a fost delicat dar ferm spunând:
” Valorizarea mesajului creștin nu este apanajul unei formațiuni politice anume. Fiecare dintre oamenii politici are libertatea să adere, să promoveze decent valorile creștine, așadar nu sunt monopolul vreunei formațiuni politice”.
Mai vehement s-a dovedit a fi avocatul Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, care are în mare parte dreptate în ceea ce scrie, cu toate că îl putem bănui de o oarecare invidie. Partidul domnului Pavelescu se zbate de decenii sub 1%, în vreme ce AUR a luat din prima 9%. Zice, așadar, Aurelian Pavelescu:
” AUR INTRĂ ÎN SPIRALA MORȚII!
În urmă cu două zile i-am îndemnat pe contestatarii AUR din zona suveranistă să fie reținuți, să vedem mai întâi faptele lor politice. Să nu se lanseze în acuzații, globaliștii având interesul să-i demonizeze.
Din păcate, observ acum că reprezentanții AUR n-au nicio legătură cu politica. Se prezintă cu agresivitate ca singuri deținători ai adevărului și ar avea chiar monopolul asupra Dumnezeu. Ei sunt poporul, iar cine nu este cu ei este împotriva poporului și a lui Hristos.
Domnilor și doamnelor de la AUR, nu sunteți nici primii și nici ultimii care s-au crezut salvatori și au confundat patriotismul cu zbieretele prin piețe și la televizor. Nu vă deosebiți cu nimic de #rezist și USR, care au făcut la fel ca și voi tot ”din dragoste pentru țară”. Și, dacă este așa, înseamnă că sunteți un mare pericol pentru România, pentru că veți compromite o mișcare națională legitimă. Au mai făcut asta și alții care s-au numit naționaliști și n-au realizat absolut nimic, ba, din contră, au murdărit tot ce putea fi frumos și măreț, condamnând la moarte mișcarea națională autentică. Și aruncând țara în brațele globaliștilor.
Domnul George Simion, aterizat în politică din galeriile de fotbal și care confundă politica cu urletele de la peluză, a îndrăznit în această seară să insulte PNȚCD. Sper să-și ceară scuze curând. Altfel, cuvintele mele vor cu mult mai grele.
D-lor de la AUR, vă anunț că ați intrat în spirala morții, vă aruncați singuri în zona nefrecventabilă. Și a ridicolului. Nu veți speria pe nimeni, ci veți fi folosiți de globaliști doar pentru distracție. De unii ca voi au și nevoie! Acesta este cel mai mare pericol la adresa mișcării naționale!” spune Aurelian Pavelescu.
Sorin Lavric – scriitor, lider AUR si, mai nou, senator, scrie lucruri dezgustătoare într-o carte publicată de curând:
“Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaleta intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”
“Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu în care bărbatul vede o stupiditate crasă”
“Ce-și dorește o femeie e s-o faci să uite de condiția precară a alcătuirii sale bolânde”
“Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admirația cere recunoașterea ab initio a unei relații de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”
“Rostul femeii e să fie muză, după ce a încetat să mai fie amantă”
“Cum n-am de gând să menajez vanitățile, e firesc să afirm că chinul gândirii abstracte e prerogativa cuvenită intelectului masculin”
“Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”
“Cât de precar e filonul de gânduri din mintea femeii”, scrie individul.
Spuneți dumneavoastră cum să fii 100% încredințat că oamenii care pot pune în public asemenea cretinisme vor reprezenta cu onoare România, Biserica, Libertatea în Parlament ?
Claudiu Târziu, copreședinte AUR, îl apără pe omul care a scris inepțiile de mai sus spunând că ar fi:
” Un om de o finețe intelectuală rară și de un caracter exemplar, un scriitor cu o stilistică uimitoare și o persoană publică demnă, care n-a pregetat să-și riște situația profesională și să se expună arderii în efigie pentru a susține valori și principii conservatoare, pentru a vorbi despre nevoia noastră de transcendent și despre obligația de a ne recupera adevărata istorie recentă, spre îndreptare a coloanei vertebrale naționale”.
Susții valori și principii conservatoare afirmând că ”filonul de gânduri din mintea unei femei” e ”precar” ?
Marș de aici, prietene!
Cât rău fac asemenea alegații vedem în motivarea unei petiții online care cere scoaterea AUR din Parlament:
” Acești oameni discriminează femeile și considera ca femeile sunt inferioare bărbaților și ca femeile nu sunt deștepte ,se mai considera ca toaleta pe care femeile și o fac,atunci când ele se uita in oglinda și femeile când sunt pe masa ginecologului sunt cele mai scarboase ,acest lucru fiind dezgustător pentru cei din partidul AUR ”.
Iar acum, concluzia mea.
Într-un partid sunt oameni și oameni. Aștept documentul programatic oficial al AUR, iar până atunci, rămân sceptic.
Îi admir însă infinit pe votanții acestui partid care, observând că PSD și PNL au abandonat ideea națională, iar USR lucrează împotriva României, au votat cu cei care spun că vor să țină flacăra vie. Gheorghe Smeoreanu


 

10 COMENTARII

  1. Nu rezonez nici cu partidul , nici cu votantii acestuia, din motive pe care nu le dezvolt. Sa vedem insa cu cine va rezona partidul in opozitie, tare ma tem ca atunci va fi inodor….
    La comentariul de acum 2-3 zile am observat multe mizerii, am reusit sa le ocolesc si sa nu calc in ele. Pentru mizerabili, un citat care nu-mi apartine:nu corecta idiotul si nu te pune cu prostul,pentru ca te va vedea ca dusman!

    • Coco Silă! Nu mai scrie mizerii și nu mai fă atac la persoană și nimeni nu va mai avea nimic cu tine. Nu vei mai fi Coco Silă, Coco Shatul, etc. ci dl Coco.
      P.S. Despre evitatul călcatului în mizerii, nu este cazul, că doar nu nu te faultai/călcai singur.

      • Este OK ce spuneți. Dar dacă și o să faceți asta este și mai bine!
        Sunt persoane (cu nume/pseudonime, anonimi nr….) care nu jignesc. Îi tratați cumva diferit?
        Să nu ne rezumăm la vorbe…

        • Un mesaj corect de care eu o să încerc să țin cont (pentru ceilalți ,,riciulieni” nu bag mâna în foc). Vă mulțumesc!

          • Și eu vă mulțumesc pentru buna intenție. Aș fi bucuros ca „încercarea dv. de a ține cont” să reușească. Am însă în memorie și alte „încercări” ale dv. din trecut.
            Așa că… să nu ne rezumăm la vorbe.

  2. Un editorial cu care, în linii mari, sunt de acord.
    Din dezvăluirile care încep să apară, se vede că unii parlamentari AUR sunt persoane oneste şi cred că atât PSD, cât şi PNL, care au nevoie să-si consolideze poziţiile, vor începe să-i atragă în rândurile lor. Traseismul politic poate menţine sau răsturna actualul echilbru de putere. Niciun partid nu se va alia cu AUR, dar deputaţii şi senatorii acestuia devin digerabili dacă îi vopseşti în roşu sau galben.

  3. În sinteză, dl. Smeoreanu spune în 95% din articol că nu „prea” este cu AUR (dânsul nu este cu nici un partid, în afară de unul), dar că îi plac votantii acestuia. Să fie o dihotomie așa mare între un partid și votanții acestuia?

  4. Pentru ,,anonimul” bine intentionat: sa fie la fel de atent și cu alti ,,impricinati” (de dreapta dar deloc drepti!) nu numai cu A. Riciu.

Comentariile sunt închise.