Omorâtă și desfigurată de grănicer!

1
0

  • În 3 zile a fost condamnat criminalul



Curtea de Apel din Doubs-Franţa l-a condamnat, vineri, pe ucigașul Mihaelei Mi­loiu, tânăra în vârstă de 18 ani, din comuna Godeni, traficată de un clan de proxeneți din Muscel. Argeșeanca fusese victima unei rețele de prostituție și a fost ucisă cu bes­tialitate în 2016, lângă o autostradă din Sul­lens, în Elveţia. Proce­sul de crimă a durat în Franța 3 zile iar făptașul un grănicer, deși a susținut că este nevinovat a fost condamnat. În acelaşi an în care fata a fost  ucisă, Tribunalul Argeş i-a achitat de proxeneţi în dosarul de trafic de persoane.


Magistraţii de la Curtea de Apel din Doubs-Franţa l-au condamnat, vineri, pe Alexandre Verdure, lucrător de frontieră în vârstă de 33 de ani, la 20 de ani de închisoare pentru uciderea „sălbatică” a Mihaelei Miloiu. Procesul s-a desfășurat în zilele de 9, 10 și 11 decembrie, în ultima zi fiind dată sentința. „Nu vreau să fiu condamnat pentru o infracţiune pe care nu am comis-o”, a fost ultimele cuvine ale fostului grănicer în fața magistraţilor, înainte de a fi dat verdictul, scrie lefigaro.fr.
Prostituată ucisă de client
Mihaela Miloiu, originară din comuna Godeni, a fost ucisă în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016 într-o pădure din Elveţia, la Sullens, aproape de oraşul Lausanne. Trupul ei gol a fost găsit având 26 de răni prin înjunghiere. Autopsia a arătat că decesul a fost cauzat de mai multe lovituri la nivelul feţei. Victima avea oasele faciale şi dinţii rupţi şi era de nerecunoscut. Pentru identificarea acesteia, Institutul de Cercetare Criminală al Jandarmeriei Naţionale din Franţa (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială pentru a stabili portretul său robot în 3D. Un lucrător de frontieră din Franţa suspectat că ar fi ucis-o pe Mihaela a fost reţinut la un an de la descoperirea cadavrului. Criminalul are 33 de ani, este agent de securitate şi este tatăl unui copil. El locuia în Mouthe (estul Franţei), aproape de frontiera cu Elveţia, şi lucra în apropiere de Lausanne (Elveţia). ADN-ul său a fost găsit pe victimă.
Agresorul a fost rănit la mâini
Agentul care a ucis-o a fost identificat după ce anchetatorii și-au dat seama că victima a fost lovită brutal cu pumnul în față și au realizat că și agresorul ar fi trebuit să aibă răni la mâini. Au făcut verificări la mai multe spitale și au aflat că în noaptea crimei, un bărbat s-a prezentat  la un spital din Doubs, din Franța, având răni grave la o mână și a avut nevoie de copci. Acesta a fost audiat și s-a stabilit că ADN-ul lui se potrivește cu cel ridicat de pe trupul victimei. Ajuns la proces, în fața judecătorilor şi a juraţilor, inculpatul a povestit întâlnirea sa cu Mihaela Miloiu. A declarat că a întâlnit-o lângă o autostradă din Sullens, în Elveţia, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016 și au făcut sex. Verdure a declarat că după ce au terminat,  au apărut două persoane într-o maşină. „Şoferul a venit la mine cu un pistol. Mi-a spus să îngenunchez şi să-mi ţin capul până la nivelul solului, aşa am făcut”, a spus francezul, susţinând că nu a văzut ce s-a întâmplat. Bărbatul l-ar fi ameninţat lăsându-l singur cu tânăra care zăcea moartă pe drum. „Nu este posibil! Vă spunem noi!”, a fost replica procurorului de caz, subliniind neconcordanţele cronologice din istorisirea sa.
Clanul muscelean achitat de instanțe din Argeș
Povestea fetei este una tristă. Provenind dintr-o familie cu posibilități financiare reduse, ea a fost ademenită de un  proxenet din Câmpulung. Acesta a a folosit metoda loverboy spunându-i fetei că intenționează să o ia de nevastă dar abia după ce va deveni majoră. Motivând că nu au bani, i-a cerut fetei să se prostitueze. Când suspecții au intrat în vizorul polițiștilor argeșeni, fata a fost audiată ca martoră în dosar. Ulterior a fost dusă de acelaşi grup,  la Laussane unde se prostitua în apropiere de granița Elveției cu Franța. După ce a fost ucisă, cei care o obligau să se prostitueze au crezut că a dispărut, bănuind că a fugit. Convorbirile telefonice dintre membrii clanului care încercau să-i dea de urmă, au fost interceptate de polițiștii francezi care aveau îi aveau în vizor. Astfel au făcut legătura cu fata găsită moartă și cea pe care o căutau proxeneții din Câmpulung. În timp ce anchetatorii francezi au identificat victima ca fiind tânăra din Godeni, cei care au obligat-o să se prostitueze au fost achitați în România, în dosarul de proxenetism și trafic de minori. În anul 2016 când tânăra a fost ucisă,  un judecător de la Tribunalul Argeş a dat soluția de achitare.  M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. A dracu’ justiție oarba,șchioapa da’ cu salarii babane!
    A noastră ,nu a francezilor ,probabil singura comparație între ele e la salarii babane și atât !
    Sa dea Dumnezeu ca și familiile lor sa aibă parte de aia făcuți scăpați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.