Soţul nu a primit-o acasă, în izolare!

2
0



Întâmplare revoltătoare ieri, în cartierul piteştean Găvana, care dovedeşte nepăsarea autorităţilor în cazurile în care se impune izolarea. O femeie în vârstă de 50 de ani, care s-a întors din Italia, nu a fost primită în casă de soţ. Bărbatul  a motivat că nu doreşte să îşi piardă serviciul, fiind obligat să intre în izolare 14 zile cu femeia. Timp de peste două ore femeia a stat în scara blocului, neavând unde să se ducă, timp în care a fost pasată de la o instituţie la alta.


Ieri femeia a ajuns acasă în cartierul Găvana şi a avut parte de o surpriză neplăcută. Nu i-a fost permis accesul în locuinţă pe motiv că ar fi trebuit ca şi soţul şi ceilalţi reprezentanţi ai familiei să intre în izolare la domiciliu. Bărbatul motiva gestul prin faptul că riscă să îşi piardă serviciul dacă va lipsi, chiar şi motivat. Au început telefoanele la Direcţia de Sănătate Publică, cei care au impus măsura fără să dea soluţii. Din dispecerat femeia a fost sfătuită să se adreseze poliţiştilor. Astfel un echipaj de la Secţia 4 Poliție Pitești a mers la faţa locului în încercarea de a o ajuta pe femeie. Aceasta nu avea unde să se ducă, în cazul ei fiind necesară izolarea instituţionalizată. Din nou a fost cerut ajutorul reprezentanţilor DSP care au bâjbâit mai bine de două ore până să rezolve cazul. În tot acest timp femeia a stat în scara blocului, cu bagajele lângă ea, spre indignarea vecinilor care ne-au sesizat. Încă o dată s-a dovedit că autorităţile impun reguli dar nu au şi soluţii la problemele care apar din cauza acestor măsuri. Femeia a fost dusă într-un centru de izolare şi va trebui să plătească contavaloarea cazării pentru 14 zile.  M.Sandu


2 COMENTARII

  1. Nu există în codul muncii ce ati relatat că ar fi zis soțul, precum că angajatorul său, nici motivat nu-l iartă dacă lipsește. Altfel de atitudine a angajatorului se pedepsește cu amendă exemplară. Dar este vorba aici de soț care întinde o coardă nici de cum angajatorul. Să fie sănătos mintal zic, soțul, să nu mai mintă, că mai știm și noi codul muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.