Cătălin Rădulescu este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fiind suspectat că ar fi obţinut ilegal titlul de revoluţionar. Potrivit achetatorilor, în urma unor declaraţii false, parlamentarul ar fi încasat ilegal indemnizaţia lunară de 2.000 de lei., din anul 2015. Cătălin Rădulescu susţine că „este o mizerie”, declarând că poate dovedi cu martori că a participat activ la revoluţia din 89, riscându-şi viaţa şi fiind bătut de securişti pentru că s-a opus regimului ceauşist.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat într-un comunicat de presă că a fost dispusă începerea urmării penale împotriva deputatului Cătălin Rădulescu, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite şi fals în declarații în formă continuată. Alături de el mai sunt cercetaţi trei funcţionari publici, respectiv Adrian Sanda fost secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.) și președinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, Corina Denisa Tănase, membru în Comisia pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant,Cristina Valentina Cechi, membru în cadrul aceleiaşi comisii, fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.
„Declaraţiile contrazise de documentele existente”
Potrivit rechizitoriului procurorilor: „Suspecții Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa și Cechi Cristina Valentina, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, ar fi acordat, în cursul anului 2016, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” suspectului Rădulescu Cătălin Marian, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 – ora fugii dictatorului Nicolae Ceaușescu. Titlul menționat mai sus se acordă în baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoștința pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977. Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de suspectul Rădulescu Cătălin Marian și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea cu privire la activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București în perioada 16-21 decembrie 1989. Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că suspectul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București. Urmare a acestor demersuri, suspectului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, cu consecința obținerii în mod necuvenit de către acesta a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar începând cu data de 01.01.2015, în total 143.420 lei. Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală în zilele de 14 și 15 decembrie 2020”, se arată în comunicat.
„Nu îmi e frică decât de Dumnezeu”
”Este o mizerie pe o plângere făcută de nu știu cine! Am dat declarație procurorului de caz, voi depune un memoriu în care voi prezenta zi de zi toate faptele din 16 decembrie până în 22 , împreuna cu martori ! Este mizerabil, ca un procuror DNA sa emită decizii fără sa cerceteze faptele, sa audieze martorii și sa întrebe de ce eram în Timișoara în per 16-19 dec 88, înainte de a afla că în Timișoara locuiam, acolo terminasem facultatea de medicina și acolo eram însurat ! Metehnele procurorilor Dna criticate de către judecătorii din CSM, sunt aceleași , te considera vinovat de ceva înainte de a cerceta! Mă cunosc toți revoluționarii autentici de peste tot, din 89 și 90,când nu existau ” titluri de revoluționar ” și a veni după 30 ani, să murdărești imaginea unui revoluționar autentic pentru că a deranjat în activitatea lui de parlamentar, atunci când s-a opus abuzurilor statului paralel, e o practica stalinistă ! Domnul procuror Prună, fratele fostei ministre Prună, trebuie sa cerceteze faptele și sa audieze martorii nu sa emită Comunicate! Voi sesiza SIIJ, Inspecția judiciară și CSM -ul pentru orice fel de abuz și pentru orice fel de practica abuziva care nu mi-ar permite sa prezint probe clare, evidente în apărarea mea! Mi-am riscat viaţa la 27 de ani ca tânăr medic în 89, aşa cum mi-am riscat-o şi în 86 la Timişoara, când am refuzat să ies la mitingul de susţinere a lui Ceauşescu şi am incitat şi colegii mei de facultate şi am fost arestat şi bătut în sediul securităţii cu bestialitate la mâini şi picioare două zile şi doua nopţi! Şi pentru ce, ca după 30 de ani, nişte denunţători securişti să ne hărţuiască ani de zile iar procurorii, fii de securişti să ne ancheteze? Mă voi bate pentru dreptatea mea aşa cum m-am bătut din 2013 împotriva abuzurilor statului paralel, şi am făcut două iniţiative legislative: Crearea Siij şi Răspunderea Magistraţilor! Iar «vulturilor» care îşi freacă mâinile că în sfârşit Cătălin Rădulescu, a fost găsit cu ceva, le spun atât: nu îmi e frică decât de Dumnezeu şi în faţa lui stau drept!”, a transmis Rădulescu. M.Sandu