Dică îl apără pe Colţescu

0



Piteşteanul Nicuolae Dică, second al lui Mirel Rădoi la echipa naţională a făcut mai multe declaraţii în acest final de an, despre lucruri la zi din fotbalul românesc.


Fostul jucător al lui FC Argeş i-a luat în primul rând apărarea lui Sebastian Colţescu, în scandalul de rasism în care acesta a fost implicat: „Consider că s-a exagerat foarte mult cu această problemă și nu trebuia să se exagereze atât pentru că a fost un cuvânt folosit nepotrivit la momentul acela. Din punctul meu de vedere, nu a fost în nicio secundă gândul lui să fie vreo tentă rasistă. Eu cred că s-a exagerat foarte mult și nu avem de ce să dăm în Colțescu. Ar fi păcat să sufere și Colțescu și ceilalți trei arbitri care au fost la jocul respectiv. Sunt multe persoane care sunt de partea lui Colțescu și eu cred că nu ar trebui să se mai lungească atât și să mai facem atât tam-tam pe subiectul acesta”
Dică a vorbit şi despre schimbarea antrenorilor la CFR: “L-aș vedea să revină pe Dan Peterscu, de ce să nu? Știți foarte bine că s-a întors, și la Târgu Mureș a fost. Dacă o echipă care își dorește să câștige trofee îl va chema cred că va reveni în Liga 1 dacă nu va avea oferte din străinătate mai bune. Este un antrenor de valoare, a arătat-o în fotbalul românesc, a câștigat atâtea trofee, felicitări și cu siguranță va mai fi antrenor în România, cred eu. De când s-a dus Edi Iordănescu la CFR acum, echipa are rezultate bune. Păcat că nu a reușit în Europa League să se califice, pentru că cred că meritau să se califice, dar echipa arată bine de când a preluat-o, e un antrenor tânăr, un antrenor de viitor care a avut rezultate bune”.
Secundul Naţionalei a făcut referire şi a actuala speranţă a FCSB-ului, Octavian Popescu: „Am spus, la noi contează mai puțin vârsta, important e ca jucătorii să aibă un randament bun la echipele de club și dacă ei vor juca foarte bine și noi considerăm că la anumite meciuri pot să fie la echipa națională, poate să ajungă orice jucător la echipa națională. Da , Octavian Popescu are niște calități foarte bune, o tehnică bună în regim de viteză, este bun în ultimii 20 de metri, pentru că am văzut că ia acțiuni 1 contra 1. Este la început, trebuie să nu începem acum să îl ridicăm și pe el și să îl facem la nu știu câte milioane de euro. Important este ca să fie constant, să joace bine în continuare, să fie în primul 11 meci de meci și cu siguranță dacă va munci și va fi serios în continuare, va ajunge un jucător de mare valoare”, a spus Nicolae Dică, în exclusivitate pentru ProSport. S.M.