Ruladă de pui cu sos de mazăre

0

INGREDIENTE:
4 bucăţi de piept de pui
Pentru umplutură:
3 ardei capia;1 ardei verde
3-4 linguri ulei; 2 legături ceapă; sare; 2 căţei de usturoi; 1 morcov; 2 linguriţe pesmet; 1 lingură piure de roşii; 100 gr. parmezan; piper
Pentru sos:
100 g unt; 2-3 lingurite făină; 300 ml lapte; sare;piper alb măcinat şi boabe; 300 gr. mazăre proaspătă
MOD DE PREPARARE:
Taie pieptul de pui astfel încât să se poată rula. Bate-l uşor, condimentează cu sare şi piper, unge cu ulei şi dă la rece. Pregăteşte umplutura din ardeii tocaţi mărunt, morcovul ras, ceapa şi usturoiul tocate fin. Legumele se călesc, se lasă să se înăbuşe. După ce au fiert, se adaugă pasta de roşii, sarea, piperul, pesmetul şi parmezanul. Cu această compoziţie umple feliile de piept. Rulează şi prinde-le la capete cu scobitori. Aşază în tavă şi se bagă în cuptor. Într-o cratiţă, topeşte untul, adaugă făina și apoi laptele călduţ, puţin câte puţin. Amestecă uşor până obţii o cremă asemenea unei ciulama. Adaugă mazărea din conservă şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Rulourile se servesc cu sosul de mazăre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.