Ştiri de la IPJ

0


17 permise reținute în week-end
În acest week-end, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul condiţiilor meteo specifice de iarnă, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 17 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Cele mai multe permise au fost reținute pentru depășirea limitei de viteză.
Conducea băut!
Valentin B., DE 35 de ani, din comuna Lerești, a consumat alcool duminică și apoi a urcat la volan, pornind la drum. Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăț l-au oprit, pe raza localității de domiciliu, și l-au testat cu etilotestul. Aparatul indica o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al persoanei în cauză a fost reţinutpe durata cercetărilor.
Amendați pentru tăiere ilegală de lemne
În perioada 05 – 17 ianuarie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistate 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, care au tăiat, deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de aproape 25.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 16 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.