Preot răpus de COVID!

0
0

  • La 67 de ani



Un cunoscut preot din Câmpulung a plecat la Ceruri. Este vorba despre Constantin Tarbă, de la parohia „Sfinţii Petru şi Pavel” din cartierul Vişoi.


În vârstă de 67 de ani, preotul Constantin Tarbă a luat în primire biserica din cartierul Vișoi, în urmă cu 27 de ani mai precis în luna octombrie a anului 1993. De atunci, locaşul de cult a fost dotat cu strane noi, de stejar, i-a fost refăcută pardoseala, chilia, i-a fost înlocuit acoperişul, în timp ce turlei i s-a dat o formă după modelul celor de biserică. Şi, de-a lungul timpului, edificiului religios, care datează din 20 august 1774, i s-au adus numeroase îmbunătăţiri. În ultimii ani, preotul Cosntantin Tarbă s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. A avut parte și de o operație chirurgicală pe cord deschis ceea ce l-a făcut vulnerabil în fața inamicului invizibil Covid 19. De puțin timp s-a infectat cu noul coronavirus și a fost internat de urgență în spital unde s-a și stins din viață. Înmormântarea va avea loc astăzi, 27 ianuarie 2021, începând cu ora 13.00, la biserica unde a slujit aproape 30 de ani.
,,Preotul Tarbă a fost aici, în cartierul Vișoi și nu doar aici, ceea ce se numea în romanele de demult “stâlpul satului” – satul arhaic, în care fiecare știa problemele celuilalt, își clădea splendoarea și își întărea rădăcinile, pe existența a trei personalități – preotul, pârgarul și învățătorul. Cum învățători nu au mai fost, iar pârgarii și-au pierdut calea spre crucea jurămintelor, a rămas preotul. Constantin Tarbă știa când bătrânii de pe Calea Pietroasă nu aveau lemne sparte în curte și le trimitea om să le spargă lemnele, își umplea mașina de băbuțe suferinde ca să le ducă și să le aducă la slujba de duminică, iar pe mine venea și mă sfătuia. Acum a plecat să se sfătuiască cu Dumnezeu. Constantin Tarbă a fost un preot cu har. Trebuie să sapi mult ca să mai găsești harul ăsta în orașul crucilor. Spovedania lui era prilej de liniște spirituală. Odihnească-se în pace!”, a scris Bogdan Gîlculescu pe pagina sa de socializare după ce a aflat vestea tragică. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.