Gravidă, cărăuș de droguri pentru traficanţi!

0



O argeşeancă a fost cărăuş de droguri pentru traficanţi aducând „moartea albă” din Israel, Belgia și Turcia. Ceea ce vedem în filme privind cele mai tainice ascunzători au fost puse în practică de femeia care, după ce a fost prinsă, a colaborat cu anchetatorii făcând dezvăluiri despre cei la care ajungea metamfetamina. Primea sume mari pentru un transport, venitul substanţial determinând-o să facă pe cărăuşul chiar şi când era însărcinată.


În luna martie a anului trecut o tânără piteşteancă, în vârstă de 28 de ani, a fost prinsă pe Aeroportul Henri Coandă în timp ce voia să treacă de terminal având droguri ascunse în vagin și în stomac. Nu ştia că este urmărită iar la ieşire a fost preluată de poliţiştii Antidrog din cadrul BCCO Piteşti. Oamenii legii aveau o bănuială privind „ascunzătoarea” tinerei şi de aceea au dus-o direct la Spitalul Floreasca. Medicii i-au găsit 350 de grame de metamfetamină, ascunse în zona genitală şi în stomac. Erau patru pachete. În timpul audierilor piteşteanca a făcut acord de recunoaştere cu oamenii legii şi a povestit cu lux de amănunte cum prelua narcoticele din băi ale unor hoteluri și restaurante de lux și cu renume internațional. Drogurile introduse în ţară fac parte din categoria celor de mare risc.
Primea de la 500 la 2.000 de euro
„ A recunoscut acuzațiile ce i se aduc și a precizat că, începând cu anul 2016 a efectuat numeroase curse în și din țări precum Turcia, Israel și Belgia, efectuând transport internațional de droguri. Inițial a fost cooptată în această activitate de către o altă persoană, din cercul acestuia de prieteni făcând parte și numitul A. A care i-a propus să realizeze transporturi de droguri și pentru el. A precizat că pentru transportul din Israel primea minim 2000 de dolari, iar pentru Bruxelles aproximativ 500 de euro. Înainte de a rămâne însărcinată în august 2018, dar și ulterior, s-a întâlnit cetățeanul ce a inițiat-o în această activitate și cu A. A în Turcia și la solicitarea acestora a transportat droguri din Turcia în Israel. În perioada sarcinii, aceasta a efectuat un singur transport.După ce a născut, a făcut o pauză și nu a mai ținut legătura cu cei doi, însă în decembrie 2018, A. A a contactat-o telefonic pentru a o chema în București în scopul de a sta de vorbă despre reluarea efectuării de transport de droguri. Ca și regulă, inculpatul îi indica locațiile unde trebuia să meargă, diverse hoteluri și restaurante, unde aceasta găsea drogurile anterior ascunse, porționate și ambalate, în băi, spoturi de iluminat, sisteme de ventilație, droguri pe care ulterior aceasta le introducea în cavitatea anală sau genitală și le aducea în țară” scrie în rechizitoriul întocmit de către procurori.
În total, 7 ani de închisoare!
După ce a fost prinsă femeia a colaborat cu polițiștii și i-au organizat un flagrant traficantului. Bărbatul care primea metamfetamina şi o vindea consumatorilor a fost condamnat de Tribunalul Argeş la patru ani, cu executare. Acesta a contestat la Curtea de Apel Piteşti decizia judecătorilor, următorul termen de judecată fiind în luna februarie. Chiar dacă a mărturisit totul tânăra nu a scăpat de pedeapsă. Ea a fost judecată prin procedura simplificată, în urma acordului de recunoaştere a vinovăţiei fiind condamnată la 3 ani închisoare. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.