Ştiri de la IPJ

0



Camion cu lemne confiscat!
Miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț l-au depistat pe Ion Andrei P. 27 de ani, din Berevoești, care transporta, cu un ansamblu auto format din autocamion și remorcă, cantitatea totală de 37,79 mc de material lemnos, fără documente legale de proveniență și transport.În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 46/2008 – Codul Silvic, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Aninoasa. De asemenea, autocamionul folosit la transportul materialului lemnos, a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor. La scurt timp după depistare, mama celui în cauză, o femeie de 50 de ani, s-a prezentat la locul unde acesta fusese oprit, prezentând două avize, despre care există indicii că au fost eliberate ulterior depistării, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun.
Depistat în trafic, deşi figura în carantină
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat, în trafic, pe raza municipiului Câmpulung, un bărbat de 26 de ani, din Berevoeşti, care conducea o autoutilitară, deşi figura în carantină la domiciliu din data de 23 ianuarie, când a revnit în ţară din străinătate. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.
8 permise reţinute
Tot miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul condiţiilor meteo specifice de iarnă, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 210 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 8 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. M.S.