Administratorul județului este un finanțist!

0
0



Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă a hotărât cine va fi noul administrator al județului. Alegerea nu a fost făcută la întâmplare dat fiind rolul pe care îl va avea cel desemnat. Poate tocmai de aceea, președintele Mînzînă a ales un finanțist. Cristi administrator public al județului, a lucrat 28 de ani în cadrul Finanțelor Publice Argeș.


Cristian Puiu va avea un contract de management pe durata mandatului președintelui Ion Mînzînă. Numirea în funcție a fost făcută la dispoziția președintelui CJ și va intra în vigoare de luni, 8 februarie. Acesta o înlocuiește în funcție pe Maria Dinu care, în prezent, este administrator în cadrul Primăriei Drăganu.
A lucrat ca economist 28 de ani
Noul administrator al județului are 53 de ani, este economist, la fel ca președintele CJ Argeș, și a lucrat la Administrația Județeană a Finanțelor Publice din 1993. A deținut mai multe funcții, fiind Șef Serviciu Administrare Venituri Contribuabili Mijlocii, șef Birou Comunicare și Servicii Interne, șef al Biroului Administrativ, arhivă și gestionarea formularelor cu regim special. A absolvit Facultatea de Inginerie -Autovehicule Rutiere la Universitatea Pitești dar și Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Craiova. Cristian Puiu este expert în achiziţii publice şi evaluator, făcând parte şi din Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi-Evaluare economică şi financiară a întreprinderii.Conform legislaţiei, administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu preşedintele Consiliului Judeţean, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean. De asemenea, preşedintele CJ poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite, ceea ce înseamnă că viitorul administrator ar putea gestiona bugetul Consiliului Judeţean. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.