Depăşire mortală!

0



Tragedie petrecută sâmbătă seara la Moșoaia. Un copil a murit, sora lui a fost rănită, iar mama lor se află în stare gravă. Este vorba de familia unui pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Pitești. Mașina în care se aflau cei trei a ajuns pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu un utilaj de împrăștiat antiderapant.


Accidentul de sâmbătă seara a fost unul dintre cele mai greu de gestionat pentru polițiștii argeșeni. Oamenii legii au făcut cercetările sub imperiul emoțiilor și al lacrimilor pe care unii dintre ei nu și le-au putut stăpâni. Asta după ce au găsit prăbușit, pe asfalt, trupul fără viață al unui copil. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, oamenii legii și-au dat seama că în mașina, distrusă aproape complet, se aflase familia unui coleg din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, un pompier de la ISU Argeș. Micuțul decedat era fiul acestuia, soția și fetița pompierului fiind rănite. Imaginile de la locul accidentului au fost tulburătoare, punându-și greu amprenta asupra tuturor celor prezenți, de la anchetatori până la martori sau jurnaliști.
A ajuns pe contrasens
Se spune că șoferița în vârstă de 34 de ani, din Pitești se îndrepta spre Pitești la volanul unui autoturism BMW. În mașină era fiica ei de 9 ani și fiul în vârstă de 5 ani. Băiatul era așezat în scaunul special, dar nu fusese asigurat. La un moment dat șoferița ar fi intrat într-o depășire. În timp ce era pe contrasens a lovit frontal un utilaj de împrăștiat antiderapant, o sărăriță. Șoferul utilajului, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Pitești a povestit în timpul anchetei că a văzut mașina în timp ce depășea, a vrut să tragă de volan, în încercarea de a evita impactul, dar nu a avut timp, totul derulându-se rapid. Se spune că femeia se întorcea de o o petrecere de copii, unde fusese cu cei mici.
Copilul nu a fost asigurat în scaunul special
Lovitura a fost atât de puternică încât autoturismul a fost proiectat pe partea cealaltă a drumului, pe marginea șoselei. Componente din BMW au rămas împrăștiate pe șosea iar o portieră era agățată de lama utilajului. Mașina era turtită până la jumătate. Trupul băiețelului a fost aruncat din mașină, pe asfalt. A murit pe loc! Fetița a fost preluată de un echipaj al ambulanței, în stare de conștiență. Era rănită, dar leziunile nu-i puneau în pericol viața, după cum au constatat medicii, fiind transportată la Spitalul de Pediatrie Pitești. Șoferița, mama celor doi copii, era în comă. Avea lovituri grave la cap și pe corp. A fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Pitești, în stare critică. Ieri dimineață, femeia a fost transferată la Spitalul Bagdasr Arseni, din București.
S-a cerut expertiză tehnică
În urma cercetărilor, oamenii legii au constatat că într-adevăr BMW-ul se afla pe contrasens când a avut loc coliziunea. „Accidentul s-a petrecut pe drumul DN 67 B pe raza comunei Moșoaia, pe fondul pătrunderii pe contrasens. Urmează ca să se stabilească modul de comitere și împrejurările în care a avut loc accidentul rutier, în urma unei expertize tehnice auto care se va efectua în cauză. Din accident a rezultat decesul unui copil și vătămarea corporală a două persoane”, declara comisarul şef Răducu Iordache, din cadrul Serviciului Rutier Piteşti. În urma expertizei se va constat ce viteză avea autoturismul și dacă au existat defecțiuni tehnice care au dus la impact.
Familia pompierului, distrusă!
Cei trei, aflaţi în BMW, sunt soţia şi copiii plutonierului major Mihai T. din cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești. Acesta a obținut două medalii de argint la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate, în august 2017 la Los Angeles, Statele Unite ale Americii. A concurat la judo şi la rowing indoor, urcând pe podium la ambele discipline. Avea o familie frumoasă care a fost distrusă într-o clipă. Dumnezeu să-l odihnească în pace, pe micuțul decedat cu mult înainte de vreme.  M. Sandu Foto C. Tudor