Cupă: Au început optimile

0
0



Primul meci din faza optimilor de finală a adus o surpriză: FC Petrolul Ploiești, locul 9 în Liga 2, fără meci oficial din 5 decembrie, a învins-o clar, scor 3-0, pe Politehnica Iași, ultima clasată în Liga 1.


Aspirațiile moldovenilor la un loc în ”sferturi” au durat ceva mai mult de un sfert de oră, până când Petrolul a reușit să deschidă scorul. Era minutul 17 când Romario Moise a profitat de ieșirea neinspirată din poartă a lui Brînză și a trimis în plasă.
Pe finalul reprizei întâi, în primul minut de prelungire, Valentin Țicu a majorat diferența. Fundașul a executat o lovitură liberă de la peste 30 de metri, iar centrarea sa a păcălit defensiva adversă și s-a ”scurs” în poartă.
La reluare, oaspeții nu au avut forța de a reveni în joc, iar cei care au marcat au fost tot prahovenii. În minutul 55, Buhăescu a avut misiunea ușoară de a împinge balonul în plasă din 3 metri, după o pătrundere în dreapta a lui Moise. Și a stabilit scorul final care i-a asigurat Petrolului un loc între ultimele 8 echipe din competiție!
Optimi de finală: rezultate și program
Marți,
9 februarie
⚽ FC Petrolul Ploiești – CSM Politehnica Iași 3-0
Au marcat: R. Moise (17), V. Țicu (45+1), Buhăescu (55)
Miercuri,
10 februarie
⚽ AFC Farul Constanța – Chindia Târgoviște, ora 14:30
⚽ Universitatea Cluj – UTA Arad, ora 17:15
⚽ Dinamo – FCSB, ora 20:30
Joi, 11 februarie
⚽ Viitorul Pandurii – Gaz Metan Mediaș, ora 15:00
⚽ ASU Politehnica Timișoara – AFC Astra, ora 17:45
⚽ FC Botoșani – Universitatea Craiova, ora 20:30.

Meciul Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele nu s-a disputat, ca urmare a deciziei oaspeților de a se retrage din competițiile FRF. Detalii aici. Meciurile sunt transmise în direct la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.