Judecător se pensionează în semn de protest!

0
0



După o activitate de 24 de ani ca judecător şi un an ca avocat, preşedintele Tribunalului Argeș, Mariana Vârgă a cerut să se pensioneze. Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat cererea urmând ca președintele României Klaus Iohannis să dea decretul. Decizia nu este întâmplătoare, ci vine ca o formă de protest împotriva sistemului!


În ședinta din data de 11 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii s-a hotărât „Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei judecător Vârgă Mariana, preşedintele Tribunalului Argeş” . Se spune că urmează ca în această săptămână preşedintele Klaus Iohannis să dea decretul şi cunoscuta magistrată va părăsi sistemul. Va continua să lucreze ca avocat. Aceasta a obţinut decizia de intrare în Baroul Bucureşti.
„Justiţia este tot mai subordonată!
Contactată telefonic, preşedinta Tribunalului Argeş a declarat: „ Nu plec ca să fug de muncă. Vreau să ştie toată lumea de ce plec înainte să-mi închei mandatul ( n.r în 2022). Puteam să mă pensionez încă din luna octombrie, dar pentru că voiam să îmi duc proiectul de management la final, am tot zis să mai stau. Deşi mai aveam până la anul, am decis să îmi depun cererea de pensionare. Este un semn de protest faţă de ceea ce se întâmplă astăzi în Justiţie, care este tot mai subordonată. Voi continua lupta pentru independenţa justiţiei şi reforma sistemului judiciar”, a precizat Mariana Vârgă. Acesta a mai spus că după ce va ieşi din starea de incompatibilitate va spune care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii.
Control în vreme de pandemie
Deşi nu a dorit să vorbească despre motivele sale, se spune decizia ar fi venit din cauza unui control făcut de Inspecţia Judiciară. Tribunalul Argeş a fost vizat de control după ce, în urma unei şedinţe de consiliu, s-a dispus restrângerea activităţii instanţei din cauza infectării cu COVID-19 a 14 salariaţi din cadrul instituţiei. Măsura a încălcat un ordin tacit prin care activitatea instanţelor din ţară nu trebuia restrânsă, fiind în perioada alegerilor. În ciuda „recomandărilor” venite de la CSM măsura ar fi fost necesară la Tribunalul Argeş dat fiind numărul mare de infectări. Se spune că în acea perioadă doi dintre cei bolnavi de coronavirus au ajuns la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Deşi Inspecţia Judiciară nu ar fi descoperit nereguli CSM ar fi contestat decizia.
Lucrează în Argeş din 2013
În vârstă de 52 de ani, Mariana Vârgă a absolvit Facultatea de drept a Universității București în anul 1995, după care, între 1995-1997, a fost avocat. Din anul 1997 a devenit judecătoare, iar din anul 2003 este judecătoare cu grad de tribunal. Până în anul 2013, Mariana Vârgă a funcționat în cadrul Tribunalului Vâlcea, după care a venit la Tribunalul Argeș, unde a fost și purtător de cuvânt, până să ocupe funcția de președinte, deținută și în prezent. Mai trebuie menționat că printre numeroasele sale detalii profesionale remarcabile, judecătoarea Mariana Vârgă are la activ și un doctorat la Universitatea din Viena. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.