Şi-a prădat vecinii şi a vândut bunurile în sat!

0
0



Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comun Albeştii de Argeş, a fost reţinut fiind acuzat că a furat din gospodăria unor vecini. Prietenul lui, un tânăr de 29 de ani, a fost reţinut, fiind acuzat că deşi stia că bunurile provin din furt, l-a ajutat pe hoţ să le vândă în sat unor localnici, ascunzând adevărul despre provenienţa lor.


Deşi nu au antecedente penale, George G de 36 de ani şi prietenul acestuia, Marius M., de 29 de ani, ambii din comuna Albeştii de Argeş, sunt cunoscuţi de oamenii legii că se ocupă cu tăiere ilegală şi furt de lemne. În urmă cu aproximativ două săptămâni cei doi au ieţit din sfera lor de acţiune şi au comis alte infracţiuni. Potrivit cercetărilor oamenilor legii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș s-a stabilit că în noaptea de 28 spre 29 ianuarie, George G. a pătruns într-o gospodărie din localitatea amintită şi a sustras dintr-o magazie câteva unelte. S-a dus cu ele acasă la Marius M. căruia i-a povestit ce a făcut. Ba mai mult, i-a mărturisit acestuia că a încercat şi uşa de la casă şi era descuiată regretând că nu a intrat. S-a întors la gospodăria cu pricina şi a sustras din locuinţă un laptop şi un televizor pe care le-a dus tot la prietenul său cerându-i să-l ajute să vândă bunurile furate.
Prejudiciul de 3000 lei, recuperat!
Amândoi au reuşit să găsească cumpărători în acelaşi sat. În timpul cercetărilor, prejudiciul, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, a fost recuperat, de la cumpărătorii care s-au bucurat de chilipiruri, și a fost restituit persoanei vătămate. Luni, după administrarea probatoriului, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, primul sub acuzaţia de furt calificat, cel de-al doilea pentru tăinuire. Ieri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive., ulterior fiind duşi la instanţă. Judecătorii au dispus împotriva lui George G. măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Împotriva lui Marius M. a fost luată măsura arestului la domiciliu, tot pentru o perioadă de 30 de zile. M. Sandu; foto C. Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.