Muzică de film la Filarmonică

0
0

  • Astăzi, concertul Un violoncel prin lume



Astăzi, de la ora 19, Filarmonica Pitești organizează un concert cu muzică de film, Un violoncel prin lume, proiect al violoncelistului Filip Papa. Conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești, vor avea acces doar 30% din spectatori. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, revine, ca solist, violoncelistul Filip Papa.


Inițial, urma să vină la pupitrul dirijoral Gian Luigi Zampieri, însă acesta nu a mai putut ajunge la Pitești, dirijorul italian fiind oprit la aeroport. Dacă acum o săptămână, când a dirijat la Ploiești, testul rapid Covid a fost luat în calcul, de data aceasta, o dată cu schimbarea procedurii, ar fi trebuit să prezinte la îmbarcare testul molecular, cel rapid nemaifiind luat în calcul. Gian Luigi Zampieri a fost schimbat cu dirijorul permanent al Filarmonicii Pitești, Tiberiu-Dragoș Oprea.
Câștigător a numeroase premii internaționale
Programul concertului de astăzi cuprinde muzică din filmele: Numărătoarea inversă (Adagio), Chère Loiuse (Singurătate), Poștașul lui Neruda (Poștașul), Kill Bill (Păstorul singuratic), Micul dejun la Tiffany (Moon River), La Piovra (Caracatița), Misiunea (Oboiul lui Gabriel), Amadeus (Aria Reginei Nopții), Vânătorul de Cerbi (Cavatina), Henric al IV-lea al Franței (Oblivion), Frantic (Libertango), The Kid stays in the Picture (Iubire albastră), La Strada și Nașul (Medley), Les Fugitifs (Fugarii), Marele blond cu un pantof negru (Marele blond, Sârba), Aventurile rabinului Jacob (Dansul tinerilor Hasidici), din spectacolul Horácio Ferrer și Astor Piazzolla «În persoană» (Canción de las Venusinas) și din spectacolul TV David Balfour (Cântecul lui David). Orchestrațiile pentru orchestră de coarde, violoncel, percuție și pian aparțin lui Gian Luigi Zampieri. Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. În perioada 2009-2018, ca dirijor al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian din București, a susținut premiere, concerte și spectacole de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Filarmonicii George Enescu din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad. Şi-a finalizat studiile la violoncel la Academia „George Enescu” din Iaşi. Din 1988, este membru al Cvartetului Ad libitum, alături de care a susţinut numeroase recitaluri şi concerte. Este câştigător al mai multor premii internaţionale pentru cvartete de coarde. I.Ivănoiu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.