Echipa Alpine F1 dă startul sezonului 2021

0
0



Echipa Alpine F1 și-a prezentat viziunea strategică privind angajamentul față de F1 în sezonul 2021 al Campionatului Mondial de Formula 1 FIA. Monopostul A521 etalează culorile istorice ale Alpine în competiție: albastru, alb și roșu, culorile drapelurilor franceze și britanice, iar Esteban Ocon și-a făcut apariția în noile culori ale echipei.


Echipa Alpine F1 a deschis , oficial, o nouă eră, lansând practic primul sezon din istoria sa în Campionatul Mondial de Formula 1 FIA. Monopostul din acest an, A521, se mândrește cu o livrea superbă care îmbină cele trei culori: albastru, alb și roșu, sinonime cu experiența Alpine în motorsport. Monopostul va fi echipat cu motorul Renault E-Tech 20B 1.6L V6, proiectat și dezvoltat în Viry-Châtillon, locul unde de 45 de ani se derulează fără întrerupere activitatea constructorului auto francez în F1. A521 este o evoluție a R.S.20, care a concurat în campionatul din 2020. În conformitate cu modificările regulamentare convenite anul trecut ca răspuns la pandemia globală, principalele elemente structurale ale A521 sunt preluate din sezonul trecut. Cu toate acestea, am dezvoltat și îmbunătățit fiecare piesă care nu a fost omologată, în special partea din spate a mașinii, unde au fost impuse noi restricții aerodinamice de către FIA.
Luca De Meo, CEO Groupe Renault a declarat: „Este o adevărată bucurie să vezi numele Alpine, puternic și vibrant pe o mașină de Formula 1.Culori noi, o nouă echipă de management, planuri ambițioase: este un nou început, care are la bază o istorie de 40 de ani. Vom combina valorile de autenticitate, eleganță și ambiție ale Alpine cu expertiza noastră internă în materie de inginerie și șasiu. Aceasta este frumusețea de a fi un constructor de mașini în Formula 1. Ne vom confrunta cu cele mai mari nume, vom asista la curse spectaculoase, făcute și urmărite de către pasionați entuziaști. Abia aștept să înceapă sezonul. “ Primele monoposturi ale echipei de F1 Alpine vor fi încredințate lui Esteban Ocon și Fernando Alonso. După un pauză de doi ani, Fernando revine în Formula 1 la echipa alături de care a câștigat cele două titluri de Campion Mondial de F1 în 2005 și 2006. Esteban intră în al doilea an de colaborare cu echipa și va dori să valorifice Marele Premiu câștigat la Sakhir în 2020. Francezul în vârstă de douăzeci și patru de ani începe al patrulea sezon complet în acest sport de la debutul său în august 2016. Echipa este condusă acum de un nou trio format din Laurent Rossi, CEO Alpine, Marcin Budkowski, Director Executiv și Davide Brivio, Director de Curse. Conducerea echipelor tehnice de la Enstone și respectiv Viry va continua să fie asigrată de Pat Fry, Director Tehnic Șasiu și Rémi Taffin, Director Tehnic Motor. Guanyu Zhou, membru al Academiei Alpine, continuă să fie pilotul de teste al echipei, în timp ce concurează în Campionatul FIA Formula 2 pentru echipa UNI-Virtuosi. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.